Ütős lehet az Intel Core i3-10100

intel processzor cpu alaplap
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy öt évvel ezelőtti csúcsprocesszornak felelhet meg.
Vágólapra másolva!

Az éppen aktuális pletykák alapján az Intel várhatóan a nyáron mutatja majd be az asztali számítógépekbe szánt, tizedik generációs Core processzorait. A vadiúj LGA1200 foglalatot használó, Comet Lake kódnevű termékek általánosságban véve nem tűnnek túlságosan izgalmasnak, továbbra is 2015-ös Skylake családban bemutatkozott architektúrára épülnek, és 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek.

A kép csak illusztráció Forrás: Bru-nO / Pixabay

Ettől függetlenül megfelelő áron persze teljesen megfelelhetnek a céljukra, ráadásul a SiSoft Sandra adatbázisából előkerült információk arra utalnak, hogy a várhatón 120 dollár körüli ajánlott fogyasztói árat kapó Core i3-10100 modell kiváló vétel lehet majd, nagyjából azonos teljesítményt nyújthat a játékokban továbbra is kiválóan teljesítő Core i7-6700K-val.

Az adatokat természetesen fenntartásokkal kell kezelni, hiszen nem lehetetlen hamis eredményeket feltölteni a Sandra adatbázisába. Viszont ha minden igaz, akkor a processzor négy magot, Hyper-Threadinget, 6 MB harmadszintű gyorsítótárat, tovább 4,3 GHz-es maximum frekvenciát kínálhat.

Ha ez igaz, akkor az AMD kénytelen lehet beleadni némi extra apait-anyait a Ryzen 3 4000-szériás termékeibe, bár az ütősre sikeredett Zen 3 architektúrája miatt ez jó eséllyel nem fog komoly kihívást jelenteni a cég számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!