Súlyos sérülékenységeket javított a Microsoft

windows update
Megjöttek a Microsoft 2020. márciusi biztonsági frissítései
Vágólapra másolva!
Megjöttek a havi biztonsági frissítések a termékeihez.
Vágólapra másolva!

Gyorsan repül az idő, magyar idő szerint kedd este elérhetővé váltak a Microsoft legújabb, havi rendszeres hibajavításai. A vállalat 2020 márciusában összesen 115 sebezhetőséget szüntetett meg Windowshoz, az Office-hoz, a Windows Defenderhez és a böngészőihez hasonló szoftvereiben, ezek közül 24 kritikus, 88 fontos, a maradék három pedig moderált besorolást kapott.

Megjöttek a Microsoft 2020. márciusi biztonsági frissítései Forrás: Origo

A hónap legcsúnyább sebezhetősége a Windows 10 tavaly tavaszi és újabb kiadásait érinti. Az SMBv3 protokollban lévő hiba kihasználásával a támadók távolról átvehetik az irányítást a számítógépek felett, ráadásul képesek az elesett PC-vel azonos hálózaton lévő gépeket

automatizáltan megfertőzni.

Frissítés: mint kiderült, a Microsoft az utolsó pillanatban visszavonta a súlyos hiba javítását, ráadásul az eredeti patch csak a Windows szerveres kiadásain szüntette volna meg a hibát. Jó esély van rá, hogy egy soron kívüli foltozás érkezik majd rá a következő napokban.

Ezzel párhuzamosan a Windows 10 támogatott változatai nem biztonsági jellegű hibajavításokat is kaptak, a Microsoft szokása szerint rengeteg bugot szüntetett meg bennük. A következő napokban kiderül, hogy ezúttal sikerült-e újakat generálnia helyettük, sajnos az elmúlt időszakban többször is kibabrált a felhasználók egy részével.

A Microsoft javításai a Windows Update szolgáltatással telepíthetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!