Nem érdekli az indie fejlesztőket a Stadia

google stadia controller gamepad
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
Rendkívül gyenge ajánlatokat tesz nekik a Google.
Vágólapra másolva!

Nagy a szkepticizmus a pár országban már elérhető Google Stadia internetes játékstreamelő szolgáltatás körül, és ez elsősorban nem annak köszönhető, hogy funkcionalitásra nagyon korai stádiumban van a projekt. A leggyakoribb aggodalom, hogy a Google bármikor a leállítása mellett dönthet, emiatt pedig a fejlesztők jelentős mennyiségű extra munkája mehet a levesbe.

Google Stadia gamepad Forrás: Google

Jelen pillanatban összesen 28 játékot érhetnek el a Stadia-előfizetéssel rendelkezők, ám a Google szerint idén 120+ további cím csatlakozik majd hozzájuk, többek közt olyan nagyágyúk, mint a DOOM Eternal és a Cyberpunk 2077. Viszont az indie fejlesztők láthatóan nem sietnek bejutni a Stadiába, a Business Insider indiai kirendeltsége pedig kiderítette ennek a hátterét.

Anonimitás ígérete mellett a kiadvány számos nagynevű indie fejlesztővel és kiadóval is beszélt, az ódzkodás fő okának pedig univerzálisan ugyanaz találta: a Google momentán jelképes összegeket ajánlgat a fejlesztőknek és a kiadóknak, hogy elérhetővé tegyék a játékaikat a Stadiában.

Egy játékkiadó illetékese szerint olyan alacsony összegekről van szó, hogy ugyan voltak megbeszélések a cége és a Google között a jövőbeli stadiás együttműködésről, de az üzlet anyagi részét inkább fel sem hozták a tárgyaló felek.

A fejlesztők szerint jelen pillanatban nincs értelme foglalkozni a Stadiával, hiszen a szimbolikus jogdíj mellett még csak közönsége sincs a szolgáltatásnak. Az egyetlen dolog, amit a Google képes ajánlani számukra, hogy a termékeik az elsők között válhatnak elérhetővé a Stadiában, viszont erősen kérdéses, hogy ennek van-e bármiféle jelentősége.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!