Gamer újításokat kapott az Intel grafikus szoftvere

intel hd graphics iris
Megérkezett az online streamelés és a játékmenet rögzítése az Intel Graphics Command Center bétájába
Vágólapra másolva!
Tesztelhető a játékmenet rögzítése és streamelése.
Vágólapra másolva!

Az idén dedikált grafikus kártyákat piacra dobni kívánó Intel próbál felzárkózni a gamereknek szánt szolgáltatások terén az AMD és az NVIDIA megoldásaihoz, ennek jegyében a Windows 10 áruházából letölthető Graphics Command Center grafikus kezelőprogramjának bétaverziójában megkezdte a játékmenet rögzítésének és online streamelésének a tesztelését.

Megérkezett az online streamelés és a játékmenet rögzítése az Intel Graphics Command Center bétájába Forrás: Intel / Twitter

Ha minden igaz, akkor a rivális cégek már évek óta elérhető megoldásaitól eltérően az Intel fejlesztése csak néhány tucat játékot támogat, ám ezek listáját sehol sem találtuk. Ennek persze aránylag kevés jelentősége van, hiszen az integrált Intel HD Graphics és Iris videovezérlők gamer célokra nagyon gyengék.

Kevés olyan cím van, amelyek esetében reális, hogy az élvezhető sebességgel való futtatásuk mellett a rögzítésükkel és a streamelésükkel is foglalkozzanak a videovezérlők.

Az Intel Graphics Command Center bétájának a futtatásához legalább Windows 10 Fall Creators Update (1709) rendszerre, továbbá minimum hatodik generációs Intel Core platformra épülő (Skylake és újabbak) processzorra van szükség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!