Jogosan stresszelnek a konzolgyártók az áron

counterplay games godfall videojáték playstation 5
Godfall
Vágólapra másolva!
A legtöbb gamernél elsődleges választási tényező lehet.
Vágólapra másolva!

A következő generációs játékkonzolok iránt érdeklődők az elmúlt hetekben többször is olvashattak arról, hogy a Sony erősen küszködik a PlayStation 5 ajánlott fogyasztói árának a meghatározásával. A hírek szerint veszteség nélkül 479 dollár alatt nem lehet piacra dobni, ám a veszteséggel való eladás ötletéért nem rajonganak a cég vezetői. Másrészt viszont félnek, hogy az ugyanebben a cipőben járó Microsoft hajlandó lesz veszteséggel adni az Xbox Series X-et, és mindenképp el kívánják kerülni, hogy a PS5 drágább legyen a rivális terméknél.

Godfall Forrás: Counterplay Games

A Mortal Kombat egyik atyja a napokban végzett egy nem reprezentatív, mini közvélemény-kutatást ebben a témában: megszavaztatta a twitteres követőit, hogy négyféle faktor közül számukra melyik az abszolút legfontosabb az idén ősszel érkező játékkonzolok közti választáskor.

A szavazás lezárásáig 50 295 választ kapott, amelyek alapján érthető a Sony félelme: a válaszadók legnagyobb tábora, 37,5 százaléka az elérhető árat jelölte meg a számára legfontosabb tényezőként a konzolok közti választáskor.

A második legnépszerűbb választási szempontnak az előző generációs játékok futtatásának a képessége volt, ez 30 százalék számára a legfontosabb kérdés. A harmadik helyre a szebb grafika jött be 19,2 százalékkal, az utolsó helyen pedig a jobb exkluzív játékok végeztek 13,2 százalékkal.

A mini kutatás alapján joggal stresszel a Sony az új konzoljának az árazásán, ráadásul némi meglepetést okozott, hogy az exkluzív játékok csak minden bő tizedik gamer számára döntőek abban, hogy melyik konzolt fogja megvásárolni.

A Sony az exkluzívok terén jó ideje erősebb a Microsoftnál, ám a jelek szerint ez közel sem olyan fontos tényező, mint sokan gondolják.

Persze az adatok csak Ed Boon twitteres követőinek a véleményét tükrözik, így túlságosan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni belőlük. Plusz a választáskor ténylegesen több tényező is közrejátszhat abban, hogy hajlandó-e valaki kifizetni némi felárat egy drágább modellért.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!