2020-ban is nevetséges webkamerák kerülnek a laptopokba

Vágólapra másolva!
A gyártók szerint az emberek nem a webkamera miatt vesznek notebookot, ezért aztán nem is koncentrálnak erre a részre.
Vágólapra másolva!

Egy igen szomorú trendre hívta fel a figyelmet a Notebookcheck nemrég. 2020 van, a laptopok piacán egyre jellemzőbbek a tizedik-generációs Intel processzorok, a lapos és könnyű kialakítású házak, 4K-s panelek és dedikált GPU-k. Van azonban egy alkatrész, ami mintha az 1990-es évekből jött volna. Ez pedig a webkamera.

Forrás: Expert Reviews

A laptopok sokat fejlődtek az utóbbi években, ennek ellenére az integrált webkamerájuk pont olyan, mint nagyon sok évvel ezelőtt. Egyes modellekből már eleve hiányzik is. Jelenleg a legolcsóbb okostelefonok előlapi kamerája is jobb képet ad, mint egy drága laptop webkamerája.

A lap a Delltől és az AMD-től azt tudta meg, hogy a gyártók nem törik magukat a webkamerák fejlesztésére, mert a felhasználók úgyis mobilon videotelefonálnak, és egy laptopnál jobban érdekli őket az extra memória, tárhely, vékonyabb káva. A szakértők szerint ebben van igazság, de akkor is ideje lenne a laptopok webkameráit gatyába rázni (4K-s megoldás már túlzás lenne, de azért ideje túllépni a 720p-s, 1 megapixeles kamerákon...).