Jön hazánkba a Google-appok nélküli Huawei Mate 30 Pro

huawei mate 30 pro
Huawei Mate 30 Pro
Vágólapra másolva!
Ez lesz a gyártó első ilyen mobilja a magyar piacon.
Vágólapra másolva!

A Huawei magyar kirendeltségének tájékoztatása alapján napokon belül piacra kerül itthon a felső kategóriás Mate 30 Pro. A készülék nagy érdekessége, hogy ez lesz az első olyan Huawei okostelefon hazánkban, amely Google-alkalmazások helyett Huawei-féle alternatívákkal érkezik, azaz például a Play Áruház helyett az AppGallery programbolton keresztül lehet majd alkalmazásokat letölteni rá.

Huawei Mate 30 Pro Forrás: Huawei

Ennek oka az USA és Kína közti feszültség, azaz nem a Huawei tehet róla, hogy nem lesznek fent a készüléken a Play Áruházhoz, a Chrome-hoz, a YouTube-hoz, a Gmailhez, vagy éppen a Térképekhez hasonló appok.

„A tavaly ősszel bemutatott, és azóta számos szakmai elismerést és díjat begyűjtő Mate 30 Pro az első olyan készülék, amelyet a vállalat a saját fejlesztésű alkalmazás-ökoszisztémájával, a Huawei Mobile Services-szel (HMS) vezet be a magyar piacra. A HMS egy olyan rendszer, amely a videózástól a böngészésen és a navigáción át az adattárolásig teljes körű alkalmazás-ökoszisztémát nyújt a készülékek tulajdonosainak. Kedvenc appjaikat a Huawei saját alkalmazásboltjából, az AppGallery-ből tölthetik le a felhasználók, fájljaikat a gyártó felhőjében a Huawei Cloudban tárolhatják, és a programok, illetve szolgáltatások működéséhez szükséges azonosítási folyamat is a Huawei ID rendszeren keresztül történik. A gyártó már több mint ötvenötezer alkalmazást integrált a HMS-be, amely folyamatosan fejlődik és dinamikusan növekszik a legnépszerűbb magyar és nemzetközi appokkal" – olvasható a vállalat közleményében.

Huawei Mate 30 Pro Forrás: Huawei

Ettől eltekintve a Mate 30 Pro hozza a gyártó csúcskészülékei esetében elvárt színvonalat: támogatja a 3D-s arcfelismerésre épülő biometrikus azonosítást, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót kapott, tavaly pedig a DxOMark a piac legjobb fotózási képességekkel rendelkező okostelefonjaként értékelte.

„A készülék előrendelése január 21-én indul és 27-ig tart Magyarországon. Ezen időszak során a megrendelők egy 46 mm-es Watch GT 2-t kapnak ajándékba, készülékük átvételekor pedig ingyenesen hozzájutnak a VIP garancia szolgáltatáshoz, amely 6 hónapos extra kijelző-biztosítást is magába foglal. Ezentúl a vállalat azzal is segíti az első hazai Mate 30 Pro felhasználókat, hogy január 28-tól soron kívül fogadja a VIP garanciával rendelkező tulajdonosokat ügyfélszolgálatán és telefonos ügyfélszolgálatán keresztül is.

A telefon január 28-tól limitált számban, a Huawei Consumer Service Centerben, az Arena Pop-Up Store-ban, a Shopmark Huawei Experience Store-ban és a Hillside Huawei Experience Store-ban érhető el 344.990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron. A Mate 30 Pro 256GB-os tárhellyel, galaktikus szürke változatban érkezik a boltok polcaira" – adta hírül a Huawei magyar kirendeltsége.

Huawei Mate 30 Pro specifikációk:

  • 6,53 hüvelykes, 1176×2400 pixeles OLED érintőkijelző, DCI-P3, HDR10
  • 32 MP-es előlapi kamera + 3D TOF szenzor
  • 40 MP széles látószögű + 8 MP telefotó + 40 MP ultraszéles látószögű + 3D TOF hátlapi kamerarendszer
  • Bluetooth 5.1, WiFi ac, NFC,
  • USB 3.1 Gen1 Type-C csatlakozó
  • HiSilicon Kirin 990 lapkakészlet
  • 8 GB RAM, 256 GB háttértár, akár 256 GB-os Nano Memory memóriakártya
  • Android 10, EMUI 10
  • 4500 mAh-es akku, 40W gyorstöltés, 27W vezeték nélküli töltés
  • Gorilla Glass 6 előlap és hátlap
  • 198 gramm
  • 158×73×8,8 mm méret

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!