Fizetős VPN-t indított a Mozilla

mobilozás okostelefon sms youtube videónézés kikapcsolódás pihenés
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Első körben hat országban vált elérhetővé az anonimizáló.
Vágólapra másolva!

Siker koronázta a Mozilla régóta tartó kísérletezését, a szervezet első körben az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Malajziában, Szingapúrban és Új-Zélandon elindította az anonim internetezést lehetővé tevő Mozilla VPN szolgáltatását. Jelenleg Androidon és Windowson működik, de hamarosan jön az iOS / Linux / Mac appja is, az előfizetők maximum öt eszközön használhatják.

A színfalak mögött a WireGuard technológiát használó Mozilla VPN az elvártnak megfelelően három alapvető funkciót képes betölteni: titkosítással elmaszkolja a hálózatra beékelődött támadók elől az internetes adatforgalmat, elrejti a webhelyek elől a látogatók valódi IP-címét, továbbá ezzel összefüggésben a régiókorlátozások is kikerülhetőek vele.

A szolgáltatás „no log" modellben működik, azaz nem naplózza a felhasználók böngészési történetét.

A szolgáltatásért havi 4,99 dollárt (nettó ~1500 forintot) kér a Mozilla, amivel árban félúton van a közismert megoldások között. Ugyan teljesen újonc a piacon, azonban nagy versenyelőnyt jelenthet számára az ismertsége és megítélése, a VPN-szolgáltatásokra előfizetni kívánók inkább a márkás megoldásokat preferálják a zsákbamacskákkal szemben.

A tervek szerint a Mozilla VPN még idén számos további országban válik elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!