Eltűnhet a Windows 10-ből a Vezérlőpult

vezérlőpult
A Vezérlőpult a Windows 10 November 2019 Update rendszerben
Vágólapra másolva!
Megkezdte az elrejtésének előkészítését a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A Windows beállítóközpontja szó szerint a kezdetek óta a Vezérlőpult alkalmazás, a Windows 1.0-ban bemutatkozott felületen kaptak helyet az operációs rendszer általános opciói. A pontosság kedvéért érdemes megemlíteni, hogy a Windows eredetileg nem operációs rendszer, hanem csak egy grafikus kezelőfelület, avagy rendszerközeli alkalmazás volt a DOS-hoz.

A Vezérlőpult a Windows 10 November 2019 Update rendszerben Forrás: Origo

A Vezérlőpult leváltása a 2012-es Windows 8-ban kezdődött meg, az operációs rendszer új opciói azóta a modern Gépház appba kerülnek, a Vezérlőpultban megtalálható lehetőségeket pedig ide próbálja átköltöztetni a Microsoft. Emiatt idővel a Vezérlőpult teljesen feleslegessé fog válni, bár a többség nem gondolta volna, hogy a fejlesztőknek úgy egy évtized is kevés lesz az átmenet levezényléséhez, a mai napig sok minden csak a Vezérlőpultban érhető el.

Így vagy úgy, de a Microsoft látszólag megkezdte a felkészülést a Vezérlőpulttól való elbúcsúzásra, a Windows 10 idén ősszel elérhetővé váló óriásfrissítésének a nyilvános előzetesében már

feltűnt az elrejtéséhez szükséges beállítási lehetőség.

Ettől függetlenül nem világos, hogy a Microsoft mikortól kívánja ténylegesen elrejteni a Vezérlőpultot, hiszen mint említettük, a mai napig nem sikerült minden opcióját elérhetővé tenni a Gépházban. Ha az eddig látott tempóban halad a munka, akkor nem mostanában kell könnyes búcsút venni a Vezérlőpulttól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!