Friss videókon a Half-Life: Alyx

half-life alyx videojáték valve
Half-Life: Alyx
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy miként működik a mozgás és a harc.
Vágólapra másolva!

Olyan tizenkét és fél évnyi várakozás után március 23-án elérhetővé válik a legendás Half-Life játéksorozat következő része, azonban a rajongók jókora részének bánatára az Alyx egyrészt PC-exkluzív, másrészt pedig kizárólag VR-headsettel játszható. Ez most minden eddiginél fájdalmasabb lehet, hiszen a Valve kiadott három játékmenetes videót, amelyek alapján pont egy olyan Half-Life résznek tűnik, amire megéri egy évtizedet várni.

A három videó City 17 posztapokaliptikus világa mellett rávilágít a mozgás és harc működésére. A játékosok háromféle módon tudnak mozogni a pályákon: klasszikus sétával, egyszerű teleportálással, továbbá a kettő között félúton lévő, átcsúszásos teleportálással.

A fejlesztők természetesen nagy hangsúlyt fektettek a környezet interaktívvá tételére, bár valójában kevés olyan dolgot mutattak a videókban, amelyek ne lennének jelen valamilyen formában már a Half-Life 2-ben is, ezen a téren nagyon jövőbemutató volt a 2004-es játék.

A Half-Life: Alyx kiadását sikerült egy kicsit rosszul időzítenie a Valve-nak, hiszen a koronavírus miatt jelentős hiány alakult ki világszerte a VR-headsetekből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!