Új kiadásban tér vissza a GTA IV a Steamre

grand theft auto iv gta 4 videojáték
Grand Theft Auto IV
Vágólapra másolva!
Ingyen megkapják a Complete Editiont a játék tulajdonosai.
Vágólapra másolva!

Másfél hónappal ezelőtt váratlanul megvásárolhatatlanná vált a Grand Theft Auto negyedik része a Steamen. Elsőre a többség arra tippelt, hogy licencelt zenék miatti jogi probléma áll a háttérben, ám a Rockstar tisztázta, hogy nem ez jelenti a gondot: elfogytak a Games for Windows Live licenckulcsok a játékhoz, és nem képes újakat generálni, a Microsoft leállította a szükséges eszközt.

Grand Theft Auto IV Forrás: Rockstar Games

Szerencsére a cég aktívan dolgozik a probléma megoldásán: 2020. március 19-én megjelenik majd a Steamen a GTA IV: Complete Edition, amely egyáltalán nem fogja tartalmazni a Games for Windows Live komponenst. Az új kiadás leváltja a külön-külön árult GTA IV alapjátékot és a GTA IV: Episodes from Liberty City kiegészítőt, egybecsomagolva kínálja majd mindkettőt.

A két különálló GTA akár egyikével is rendelkezők ingyen megkapják a Complete Editiont, a kiadása után automatikusan megjelenik majd a steames játékgyűjteményükben.

Némi zavart kelthet, hogy Complete Edition néven már évek óta kapható együtt a két játék a Steamen. Az eredeti Complete Edition egy technikai csomag volt, amelyet megvéve egy füst alatt be lehetett szerezni mindkét különálló játékot, míg a jövőbeli Complete Edition egy termékoldal lesz.

Sajnos nem minden teljesen rózsás az új kiadás körül, a Games for Windows Live kiszedése miatt

minden multiplayer funkcionalitást elveszít a GTA IV.

Ez valószínűleg keveseknek fáj majd, aki kiváló többjátékos GTA-élményre vágyik, annak a GTA V multiplayer módjában érdemes elmerülnie.

További kellemetlen fejlemény, hogy a GTA IV: Complete Editionből a kiadásakor hiányoznak majd a RamJam FM, a Self-Actualization FM és a Vice City FM rádióállomások, de ez csak átmeneti helyzet, utólag vissza lesznek patchelve a játékba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!