Hasznos tippek, ha mobiltelefont venne karácsonyra

Karácsony, telefon, nokia 3310, alcatel, mate 20 lite,
Egészen olcsók is vannak köztük
Vágólapra másolva!
A telefon egy örök sláger karácsonykor, amelyet akár az egész család összefogva ajándékozhat valakinek. De persze nem mindegy, hogy milyen mobil mellett döntünk, hiszen a választék nagy, és nehéz kiválasztani a legjobb, legmegfelelőbb darabot.
Vágólapra másolva!

Mostani cikkünkben megpróbáltunk összeszedni hat olyan modellt, amelyet tényleg jó szívvel tudunk ajánlani mindenkinek. A korábbi évekhez hasonlóan az is fontos szempont volt a szelektálás során, hogy lefedjük a lehető legszélesebb árspektrumot. Azaz, hogy a válogatásban helyet kapjanak a drága és olcsóbb mobilok egyaránt.

Alcatel 1S - Az Olcsó

Az alsó kategóriában óriási a tülekedés, és sajnos rengeteg az olyan modell, amely már nem képes megfelelni a mai elvárásoknak. De szerencsére vannak kivételek, és ezek egyik tökéletes példája az Alcatel 1S. A 32 000 forintba kerülő modell nem egy erőmű, de a hardvere (8 magos MediaTek processzor, 3 GB RAM, PowerVR GE8320 grafikus chip) ahhoz kellő teljesítményt biztosít, hogy lehessen rajta netezgetni, levelezni, chatelni, és persze telefonálni.

Alcatel 1S, az olcsó telefon Forrás: Origo

Sokaknak pedig ennél többre nincs szüksége. A tapasztalataink szerint nappal egészen korrekt fotókat lehet vele készíteni, 4000 mAh akkumulátora pedig kiemelkedő üzemidőt szavatol.

Xiaomi Redmi 9 - Szuper ár/érték arány

A Xiaomi híres az igen jó ár/érték arányú készülékeiről, és a Redmi 9 még a vállalat ilyen modelljei közül is kiemelkedik. Az 55 000 forintba kerülő modell az árához képest egyszerűen remek teljesítményt kínál.

Akár játszani is lehet rajta (igaz a nagyon jó 3D grafikát el lehet felejteni), és a képek szerkesztéséhez is elég az erő.

Az általános hétköznapi használatnál a sebesség remek, és meglepően jó felbontású, 1080 x 2340 képpontos, 6,53 inches kijelzőt kapott, így a képminőség is teljesen rendben van.

Xiaomi Redmi 9, igen jó ár/érték arány Forrás: Origo

Ki kell emelni a kamerarendszerét, amelynek része a hagyományos főkamera mellett egy ultraszéles és egy makró egység is. Ennek hála pedig a termék igen sokoldalú képalkotási funkciókkal bír.

Honor 20 Pro - A középkategória királya

A 140 000 forintba kerülő Honor 20 Pro egy igazán nagy tudású középkategóriás mobil. A teljesítménye révén akár játékra is alkalmas, valamint képet szerkeszteni és videót vágni is lehet vele akár. Különlegessége a 8 megapixeles telefotó kamera, amivel remek nagyított képek lőhetőek, és ez ebben a kategóriában egyáltalán nem szokványos.

Honor 20 Pro, a középkategória egyik legjobb versenyzője Forrás: Origo

Említésre méltó még a kijelzőbe vágott, 32 megapixeles szelfikamerája, amely igen jó minőséget biztosít, és ez a vloggerek számára kiemelkedően fontos lehet. Erőssége 1080 x 2340 pixel felbontású 6,26 inches kijelzője, ami kiemelkedő részletességet és képminőséget biztosít.

OnePlus 8T - Sokoldalú erőgép

A OnePlus idén végre hivatalosan is megérkezett Magyarországra, és elhozta a telefonjait. Ezek között megtalálható a 8T, amely igazolja, hogy a márka miért is örvend nagyon jó hírnévnek világszerte. A termék teljesítménye hatalmas, szó szerint ott van a világ legerősebb telefonjai között.

A csomagolása igényes, a tápkábel a szokott, összetéveszthetetlen, piros darab Forrás: Origo

Ráadásul 120 Hz-es frissítési frekvenciájú OLED kijelzővel látták el, amely végtelen kontrasztot, gyönyörű színeket szavatol. Lehetővé teszi 4K videók elkészítését másodpercenként 60 képkockás rögzítési sebesség mellett, és a megszokottnál nagyobb kapacitású, 4500 mAh akkumulátorral látták el. Tehát egy igazi felső kategóriás modell, amely támogatja az 5G technológiát is. Ehhez képest az ára viszont meglepően kedvező, hiszen már 210 000 forintért hazavihető, ami a tudásához képest nagyon jó ár.

Samsung Galaxy Note20 Ultra - A Csúcs

Idén is a Samsung szállította a komplett szektor egyik legfigyelemreméltóbb, és legsokoldalúbb termékét. Nem, nem a kihajthatós Fold 2-ről beszélünk, bár az is egy elképesztő darab, hanem a hagyományosabb kialakítású Galaxy Note20 Ultra fantázianevű telefonról. A modellbe irgalmatlan erejű hardver került, ennek köszönhetően teljesítményben felveszi a versenyt a notebookokkal is. Nagy felbontású OLED kijelzőjének képminősége gyakorlatilag tökéletes, és a több mint 1100 nites fényerőnek köszönhetően a nagy dinamikatartományú, HDR tartalmak megjelenítése is nagyon látványos. A széleknél hajlított képernyővel megtámogatott modell külseje is prémium érzetet sugall, azonnal látszik, hogy ez azért nem egy hétköznapi készülék.

Samsung Galaxy Note20 Ultra, a csúcsmobil Forrás: Origo

És persze ott van még az a speciális toll, amely az elit ligás társai közül is megkülönbözteti, kiemeli ezt a terméket. Ezzel a kiegészítővel távolról is vezérelhető a modell, például elindítható a képkészítés. Valamint a grafikus alkalmazások is sokkal pontosabban, hatékonyabban használhatóak vele. Meg kell még említeni az 5G technológia támogatását, és a szuper kamerás funkciókat. A beépített stabilizátorral ellátott telefonnal akár 8K videók is rögzíthetőek, ami már magában sokat elárul a képességeiről. Nincs mit szépíteni a dolgon, az ára igen magas, hiszen nagyjából 450 000 forintba kerül. Viszont az is igaz, hogy a Samsung Galaxy Note20 Ultra már jóval több, mint egy szimpla telefon.

+1 - Vissza a múltba - Nokia 150

Lehet, hogy valakit meglep, de bizony még 2020-ban is vannak cégek, amelyek a hagyományos, nyomógombos telefonokkal foglalkoznak. Ráadásul nem is ismeretlen márkák, hiszen a Nokia is például gőzerővel nyomul e területen.

Nokia 150, a hagyományos mobil Forrás: Origo

A finn cég egyik friss modellje a Nokia 150, ami mindent tud, ami egy ilyen típusú készüléktől elvárható. Kellően kompakt, a súlya könnyű, 2,4 hüvelykes színes kijelzővel látták el. Az akkumulátor által biztosított beszélgetési idő elérheti a 19 napot, van benne rádió, MP3 lejátszó, és a kamerát sem spórolták ki. Az ára pedig nem vészes, hiszen már 15 000 forintért hazavihető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!