Bizarr frigyre lép a GOG és az Epic Games Store

metal gear solid 2 substance konami videojáték
Metal Gear Solid 2 Substance (2003)
Vágólapra másolva!
Időközben óriási klasszikusok váltak megvásárolhatóvá az előbbiben.
Vágólapra másolva!

A napokban több fejlemény is érkezett a főként klasszikus videojátékokat digitálisan forgalmazó GOG háza tájáról, mind közül a legérdekesebb, hogy a jövőben lehetővé fogja tenni a más digitális boltokban árult játékok megvásárlását is. Az így megvett játékok a kifizetésük után a másik áruházakban lévő játékkönyvtárakhoz adódnak majd hozzá, pusztán a vásárlásuk történik majd a GOG felületén keresztül.

Metal Gear Solid 2 Substance (2003) Forrás: Konami

Ezt a funkciót állítólag egyes játékosok maguk kérték, bár nem világos, hogy számukra mi előnye van a GOG-on keresztüli fizetésnek. Viszont a GOG számára jó üzlet lehet az elképzelés, ugyanis a közreműködésével eladott játékok árából lecsippent egy apró jutalékot.

A kezdeményezés keretében első körben az Epic Games Store egyes kézzel válogatott exkluzívjait lehet majd megvásárolni a GOG felületén, például a The Outer Worlds, a Mechwarrior 5, továbbá a Mortal Shell biztosan elérhetőek lesznek ilyen módon is.

Kapcsolódó érdekesség, hogy az elmúlt jó egy hétben a Konami számos klasszikusa vált újból megvásárolhatóvá a GOG jóvoltából, ezekre emberemlékezet óta csak másodkézből származó, dobozos kópiák beszerzésével lehetett legálisan hozzájutni.

A kérdéses játékok:

  • Metal Gear (1987)
  • Metal Gear Solid (2000)
  • Metal Gear Solid 2 Substance (2003)
  • Castlevania & Contra gyűjtemény (2002)
  • Silent Hill 4: The Room (2004)

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!