Kibabrált az Oculust használókkal a Facebook

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
Elveszítik az összes játékukat a közösségi hálózatos fiókjuk törlésekor.
Vágólapra másolva!

Megkezdte az Oculus termékekhez tartozó online szolgáltatás integrálását a saját rendszereibe a Facebook, ennek keretében pedig összeolvadnak az eddig külön-külön létezett Oculus-fiókok és Facebook-fiókok. Aki most vesz életében először Oculus headsetet, az már csak a Facebook-fiókja használatával képes regisztrálni a termékhez tartozó online szolgáltatásba, míg a régebbi motorosoknak 2023-ig nem lesz kötelező összevonniuk a facebookos és oculusos fiókjaikat.

A kép csak illusztráció (Oculus Go) Forrás: Oculus

Az újmódi rendszernek sajnos van egy gigantikus hátránya: amennyiben a felhasználó törli a facebookos fiókját, a közösségi hálózat moderátorai valamilyen okból kitiltják a szolgáltatásból, vagy bármilyen egyéb oknál fogva elveszíti a hozzáférést a regisztrációjához, akkor búcsút mondhat az Oculus headsetére megvásárolt összes játékának és appjának.

A fiókösszevonással a Facebook teljesen magához láncolja az Oculus termékeket vásárló gamereket, muszáj közösségi hálózatos fiókkal is rendelkezniük a hardverek használatához. Persze ez nem jelenti azt, hogy kötelező lenne ténylegesen használniuk a Facebookot, azonban a választás szabadsága és a magánszféra védelme szempontjából jelentős visszalépésnek tűnik az integráció.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!