Heteken belül jöhet az Apple nyomkövetője

apple iphone okostelefon mobilozás smartphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Például kulcscsomók lesznek vele könnyen előkeríthetőek.
Vágólapra másolva!

Minden jel arra utal, hogy az Apple heteken belül hivatalosan is bemutathatja a következő kiegészítőjét, az állítólag kétféle méretben vagy kialakításban érkező AirTags kütyüvel elveszített tárgyak lesznek megtalálhatók. Az ötlet nem új, vannak már ilyen termékek a piacon, azonban az Apple megoldása integrálva lesz a mobileszközeivel, így a rivális megoldásoknál kényelmesebb használatot biztosíthat.

A kép csak illusztráció Forrás: Pixabay / Pexels

Az AirTags nagyon egyszerűen működik: csak hozzá kell fizikailag erősíteni a kívánt tárgyhoz, majd regisztrálni kell az iPhone-ban. Ezután ha a keresett tárgy a tulajdonosának közvetlen közelében van, akkor a telefon mutatja majd az irányt, hogy merre található az elkevert holmi. Amennyiben a tárgy nincs a közelben, akkor más mobilozók is ráakadhatnak véletlenül az iPhone-jaikkal, és felvehetik a kapcsolatot a tárgy gazdájával.

A kiváló informátorokkal rendelkező Jon Prosser szerint papíron november 6-án érhet véget az AirTags belsős tesztelése, ezt követően pedig akár egy hónapon belül meg is jelenhet a kiegészítő a fogyasztói piacon. Sejtése szerint az Apple novemberi sajtóeseményén fog bemutatkozni az eszköz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!