Ötmillió eurós bírságot kapott a loot boxokért az EA

Foci, játék, Fifa, szimulátor, videojáték
A jobb focijátékok iszonyúan népszerűek tényleg valósághűen modellezik az igazi meccseket.
Vágólapra másolva!
El kell tüntetnie a holland játékosok szemei elől a FIFA mikrotranzakcióit.
Vágólapra másolva!

Többek közt az Electronic Arts nagy szerencséjére az országok többségében nem nyilvánították szerencsejátéknak az egyes játékban valódi pénzért megvásárolható loot boxokat, a szabály alóli kivételt eddig Belgium és Hollandia jelentik. Az illetékesek szerint a játékbeli tárgyak és erőforrások zsákbamacskás osztogatása igenis szerencsejátéknak minősül, hiszen a játékosok nem tudják, hogy mit kapnak a pénzükért cserébe, pedig igenis kiforrott elképzeléseik vannak a kívánt tárgyakról.

FIFA 19 Forrás: Origo

Az EA most újból kényelmetlen helyzetbe került az ügyben, miután egy holland bíró jóváhagyta a szerencsejáték szabályozásával foglalkozó hatóság 2019-es döntését. Ennek értelmében a FIFA Ultimate Team loot boxai miatt a kiadónak ötmillió euró pénzbüntetést kell fizetnie, továbbá el kell tüntetnie a zsákbamacskákat a holland játékosok szemei elől. Ha erre nem hajlandó a megjelölt határidőn belül, akkor heti szinten 500 ezer és 5 millió euró közti bírságot kaphat.

A fejlemény kapcsán az EA kijelentette, hogy fellebbez a bíróság döntése ellen, továbbra sem tartja szerencsejátéknak a loot boxokat. Ez érthető, hiszen a kiadó évente olyan egymilliárd dollár bevételt szerez az Ultimate Team zsákbamacskáiból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!