Megújul a Wikipedia kinézete

weborvos, Google 28-29 Years 30-39 Years Adult Adults Only Age Bearing Caucasian Ethnicity Computer Computing Diabetes Females Health Healthcare And Medicine High-tech Illness Indoors
Fiatal nő a Wikipedia egyik orvosi címszavát (diabetes) olvassa
Vágólapra másolva!
Átláthatóbbá tennék az elkövetkező évben az enciklopédiát.
Vágólapra másolva!

Egy évtizede először érdemi változások történnek majd a Wikipedia böngészős felületén, adta hírül a Wikimedia Alapítvány egy wikioldalon. A tájékoztatás szerint nem valamiféle abszolút radikális áttervezésre kell számítani, a fő célt az átláthatóság és a kezelhetőség javítása jelenti, azaz csak az online enciklopédia régóta fennálló problémáival kívánnak valamit kezdeni a fejlesztők.

A kép csak illusztráció Forrás: Photononstop/Nathan Alliard

Az ötlet szerint az áttervezés lassan halad majd, a változtatásokat egyenként és több körös tesztelés után aktiválják majd, így a komplett projekt csak a jövő év végére fejeződhet be. Funkciókat kiszedni nem fognak a fejlesztők, házátépítés helyett csak házfelújításra készülnek, ha úgy tetszik.

A bejelentőoldalon animált GIF-eken megtekinthető pár javasolt módosítás, ilyen például a szócikkek tartalomjegyzékének folyamatos elérhetősége egy lenyitható menün keresztül, a gyorsabb nyelvváltás, a baloldali menüsáv összecsukhatósága, a keresőmezőt is tartalmazó fejléc kiszúrása a böngészőlap tetejére.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!