Megfizethetőbb csúcsmobil a Galaxy S20 FE

samsung galaxy s20 fe
Samsung Galaxy S20 FE
Vágólapra másolva!
Hazánkban október másodikától lesz kapható az okostelefon.
Vágólapra másolva!

Bemutatkozott a hónapok óta pletykált Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition) okostelefon, ezzel négy tagúra bővült a Galaxy S20 termékcsalád. Az újdonságot egy megfizethetőbb csúcsmobilnak szánja a gyártó, a jelek szerint hazánkban csak a 4G modemes és 128 GB háttértáras változata lesz kapható, ez 249 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül piacra október másodikán.

Samsung Galaxy S20 FE Forrás: Samsung

Kijelző tekintetében az okostelefon a 6,2"-es S20 és a 6,7"-es S20+ modellek közé ékelődik be, a 120 hertzes és 1080×2400 pixeles, HDR10+ szabványt is támogató AMOLED érintőkijelzője 6,5 hüvelykes. Az ujjlenyomat-olvasója kijelző alatti, fizikai méretre a telefon szinte azonos a Galaxy S20+ modellel.

Samsung Galaxy S20 FE Forrás: Samsung

A hátlapon maradtak a három kamerás felállásnál a mérnökök: az S20 FE megkapta a széria többi modelljében is használt, optikai képstabilizációs és 12 MP-es fő kamerát, továbbá a szintén 12 MP felbontású, ultraszéles látószögű kamerát. Viszont a 3× optikai zoomra képes kamerája 64 helyett csak 8 MP-es, és a szelfikamerája is eltér az eddig látottaktól, valószínűleg ugyanarról a 32 MP-es szenzorról van szó, amely nemrég egyes Galaxy A-szériás modellekben is feltűnt.

Samsung Galaxy S20 FE Forrás: Samsung

Az okostelefonba 4500 milliamperes Li-Po akku került, ami támogatja a 25 wattos gyorstöltést is, ám a készülék dobozába csak 15 wattos hálózati adaptert tesz a vállalat, így a legrövidebb töltési időre vágyók kénytelenek lesznek külön vásárolni egy megfelelő töltőt. A vezeték nélküli töltés, továbbá a más kütyük vezeték nélküli töltése a Galaxy S20 FE-ben is elérhető.

Az okostelefon hazánkban is piacra kerülő, 4G-s változatában 6 GB memóriával megtámogatott Samsung Exynos 990 rendszerlapka dolgozik, modelltől függően 128 vagy 256 GB bővíthető háttértárral. Ezzel szemben a mobil 5G-s kiadásában Qualcomm Snapdragon 865+ található, a fent említett memóriamennyiség és háttértárak mellett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!