Befejeződött a Nintendo 3DS gyártása

nintendo 3ds xl kézikonzol marokkonzol
Nintendo 3DS XL
Vágólapra másolva!
Kizárólag az új Switch konzolokra fókuszál már a Nintendo.
Vágólapra másolva!

Újabb korszakot zárt le a Nintendo, az elképzelhető legnagyobb csendben bejelentette a 2010-ben debütált 3DS kézikonzoljának, továbbá ezzel együtt a későbbi 2DS modell gyártásának a befejezését. Innentől kezdve a termékek már csak a készletek erejéig kaphatóak, így aki valamilyen megfontolásból még racionális áron szeretne magának vásárolni egyet, annak érdemes minél előbb lépnie.

Nintendo 3DS XL Forrás: Nintendo

A piacra dobásakor meglehetősen nagy bukásnak tűnt a Nintendo 3DS, ami részben a nem túl érdekes játékkínálatának volt betudható, azonban néhány hónappal később trendszerű javulásnak indultak az eladások. A következő években a gyártó kiadta az alapmodell felújított változatát, a nagyobb méretű 3DS XL-t, az olcsóbb 2DS-t, és a trendi 2DS XL-t.

Az elmúlt évtizedben összesen 75 millió darab fogyott a termékcsalád tagjaiból, amire tiszteletre méltó teljesítmény.

A Nintendo 3DS és a variánsai nyugdíjazásával a vállalat és a partnerei mostantól teljes mértékben a Switch és a Switch Lite konzolokra fókuszálhatnak, plusz a gyártó mostanra hivatalosan is elismerte, hogy dolgozik egy harmadik Switch modellen is. Ennél többet nem volt hajlandó elárulni a fejlesztés alatt álló termékről, de a pletykák szerint a jövő évben piacra kerülő termék lesz a család messze legerősebb tagja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!