Nagyon kiakadt a Spotify az Apple-re

Vágólapra másolva!
Nem tetszik a Spotify csapatának az Apple One, szerintük az Apple visszaél a piaci fölényével.
Vágólapra másolva!

A héten hivatalosan is bemutatkozott az Apple One szolgáltatáscsomag, amelynek három csomagjából kettő Magyarországon is elérhető lesz. A csomagok segítenek spórolni azoknak, akik az Apple Music és az Apple TV+ mellett az Apple Arcade és az iCloud szolgáltatásokat is használják, továbbá segítenek az Apple-nek is, hogy a fogyasztókat még jobban a saját szolgáltatásai felé terelje és azokhoz kösse az embereket.

Forrás: pocket-lint

Talán mondani sem kell, hogy mindez a riválisoknak nem igazán tetszik, az Apple Music legfőbb ellenfelének, a Spotify fejlesztőinek kiváltképp nem. A Spotify egy közleményben tudatta, hogy szerintük az Apple megint visszaél a piaci fölényével, és tisztességtelen módon, szándékosan hátrányba hozza a versenytársakat, a fogyasztókat pedig a saját szolgáltatásai felé tereli.

A Spotify arra kéri a hatóságokat, hogy az Apple versenyellenes magatartása ellen azonnal lépjenek fel, ellenkező esetben a fejlesztők visszafordíthatatlanul károsodnak, és sérül a kollektív szabadságunk. Az Apple One az Apple felhasználói számára valóban kedvező ajánlat, és sokan dönthetnek úgy, hogy inkább egyben és kevesebbet fizetnek – ekkor azonban lesznek, akik többé nem fizetnek a Spotify-ért. A Spotify viszont nem tud mivel visszavágni, mert nincs videós streamingje, sem felhője vagy játékai – maximum a Netflix segítségével tudna összeállni.