Hangtalan HTPC építhető az Akasa házába

akasa maxwell pro
Akasa Maxwell Pro
Vágólapra másolva!
A termék külső borítása adja le a processzor hőjét.
Vágólapra másolva!

Különleges számítógépházat mutatott be az Akasa, az elsősorban HTPC-s felhasználásra szánt Maxwell Pro segítségével akár teljesen hangtalan PC is építhető. A mini ITX formatervű alaplapokhoz tervezett kuckó nagy érdekessége, hogy legfeljebb 65W TDP-jű processzorokig nem kell bele processzorhűtőt tenni, helyette egy négy hőcsöves összekötő elemet kell telepíteni a processzor teteje és a számítógépház falai közé.

Akasa Maxwell Pro Forrás: Akasa

A koncepció nem újdonság, de a többség valószínűleg még nem hallott róla: ebben a passzív hűtési rendszerben a processzor hőjét a számítógépház fém burkolata próbálja leadni. Az Akasa szerint a termékhez járó összekötőelem az AMD AM4, továbbá az Intel LGA115x / LGA1200 foglalatos processzorokkal kompatibilis.

További érdekesség, hogy a Maxwell Próhoz opcionálisan kapható lesz egy 150W teljesítményű külső tápegység is, plusz a hozzá tartozó, belső elhelyezésű DC-DC adapter. A tápegység rögtön egyenáramot küld az adapterbe, az adapterből kijövő kábeleket lehet rákötni az alaplapra és egyéb hardverelemekre.

Sajnos az Akasa nem volt túlságosan bőbeszédű a körülbelül 28 × 21 × 11 cm méretű termékkel kapcsolatban, a fentieken túl csak annyi nyilvánvaló, hogy két-két USB 2.0 és USB 3.0 kapu található az előlapján. Jó kérdés, hogy mikor és mennyiért kerül forgalomba a Maxwell Pro, továbbá képes-e fogadni kisebb méretű és fogyasztású videokártyát, ám erre a ház méretéből és a kép alapján ítélve jó eséllyel nincs lehetőség.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!