A vidéki turizmust segíthetik a MOL Limo újdonságai

Vágólapra másolva!
A MOL Limo autóit ezentúl több napra is elvihetjük egy új, kedvezőbb napidíjas konstrukcióban, ráadásul a flotta BMW i3-asokkal bővül, amik már egészen komoly hatótávra is képesek, így könnyebben lehet velük vidékre utazni.
Vágólapra másolva!

Több újdonsággal is készült a MOL Limo autómegosztó szolgáltatás a nyári szezonra, abban reménykedve, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet elmúlásával az emberek egyre inkább ki akarnak majd mozdulni vidékre. A vállalat elvégzett egy 2000 fős reprezentatív felmérést, amiből kiderült, hogy akik igénybe veszik az autómegosztó szolgáltatásokat, azok mellette egyébként saját és/vagy céges autót és tömegközlekedést is rendszeresen használnak.

Forrás: Origo

Érdekes, hogy minden második válaszadó a költséghatékonyságot jelölte meg az autómegosztás legnagyobb előnyeként, míg hátrányként minden ötödik felhasználó arról panaszkodott, hogy a vidéki utakat nem lehet jó áron megoldani a MOL Limo segítségével. Itt hozzá kell tenni, hogy eddig is el lehetett hagyni a bérelt autókkal a budapesti zónákat, technikailag tehát lehetett vidékre menni, azonban ezt sem árazás, sem pedig az a tény sem támogatta igazán, hogy még aznap vissza kellett jönni, és lezárni a bérlést a támogatott fővárosi zónákban.

Ezen változtat most a MOL Limo azzal, hogy bevezeti a napi bérlés lehetőségét, ráadásul akár egy hétvégére is el lehet vinni az autókat.

A napi bérlés alapvetően úgy néz ki, hogy elindul az óra, azonban ha átléptünk egy összeghatárt, akkor maximalizálódik, és automatikusan aktiválódik a napidíj, ami például a Volkswagen eUP esetében 9999 forint (havidíjas tagság nélkül 12499 forint). Azonban bejön még egy költség a képbe: 100 kilométer megtétele után 39 forintot (tagsági nélkül 49 forintot) kell fizetni minden megtett kilométerért, kivéve Volkswagen eUP és Smart autóknál, ahol nincs ilyen extra díj. (Frissítés: cikkünk eredeti változatában az szerepelt, hogy minden további száz kilométer után kell fizetni az említett extra díjat, nem pedig kilométerenként, a hibáért elnézést kérünk.)

Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor a tankolásról (a benzines autóknál) és a töltésről (az elektromosaknál) a felhasználónak kell gondoskodnia!

Szintén újdonság, hogy a MOL Limo flottája húsz darab prémium kategóriás elektromos autóval, konkrétan BMW i3-asokkal bővül. Ez a gyakorlati tapasztalatok alapján akár 300km-es hatótávra is képes ideális időjárási körülmények között, így teljes mértékban alkalmas vidéki utazásokra, egy Siófok oda-vissza viszonylag problémamentesen teljesíthető vele. Ha mégis tölteni kell, akkor többek között a MOL-nak is rendelkezésre áll már országosan 35 állomása.

Forrás: Origo

Ami az árakat illeti, a BMW i3-ast 119 forintos (havidíj nélkül 129 forint) percdíjért lehet majd használni, míg a napi díj 15 999 forint (19 999 forint) lesz, hasonlóan a flotta többi prémium kategóriás autójához, mint a Mercedes-Benz A-osztály, CLA-osztály és CLA Shooting Brake.

Végül fontos ismét megemlíteni, hogy ugyan most már több napra is elvihetjük a MOL Limo autóit vidékre, de a bérlést elindítani és megállítani továbbra is csak a kijelölt budapesti zónákban lehet!