Perelné Roberto Escobar az Apple-t

Apple, Iphone 8, bemutatás
Apple CEO Tim Cook speaks about the new iPhone X during a media event at Apple's new headquarters in Cupertino, California on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Vágólapra másolva!
Szerinte az iPhone hibája miatt talált rá egy bérgyilkos.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban különösen aktívvá vált Pablo Escobar halott drogbáró idősebbik testvére, továbbá a drogbáró volt könyvelője. Jelenleg épp egy aranyozottnak mondott Samsung Galaxy Fold mobilt próbálnak fehérneműs nőkkel eladni, bár egyes vásárlói tapasztalatok alapján az ígért készülékek nem minden esetben kerülnek kiszállításra.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Josh Edelson

A duó legújabb dobása, hogy 2,6 milliárd dolláros, durván 818 milliárd forintos kártérítési pert indítottak az Apple ellen.

A perindítvány szerint Roberto Escobar még 2018 áprilisában vásárolt egy iPhone X-et, amiről azt állította neki a viszonteladó és az Apple is, hogy a földkerekség legbiztonságosabb mobilja, de a lelki nyugalma érdekében vásárolt még rá 100 ezer dollár értékben valamiféle extra szoftvereket. Ehhez képest 2019 januárjában halálos fenyegetést küldött neki egy Diego nevet használó illető, aki azt állította, hogy a FaceTime egy sérülékenységét kihasználva megszerezte a lakcímét.

Roberto Escobar szerint az Apple szerződésszegést követett el, ráadásul a FaceTime hibája miatt bérgyilkosok céltáblájává vált, így kénytelen volt a családjával máshova költözni.

A 2,6 milliárd dollár kártérítési összeg a következő elemekből épül fel: Escobar szerint az Apple-nek 100 millió dollárt kellene fizetnie a szerződésszegésért, a költözésének költségeit és az extra védelem árát 500 millió dollárra taksálta, a maradék 2 milliárdot pedig az ügy okozta érzelmi és fizikai megterhelés számlájára írta.

Az Apple nem kommentálta a perindítványt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!