Újabb üzemzavar a Windows 10 antivírusában

windows 10 defender laptop notebook antivírus vírusirtó
Windows Defender
Vágólapra másolva!
Frissíteni kell a legújabb definíciós adatbázisra.
Vágólapra másolva!

Néhány hete nagy médiafigyelmet kapott, hogy a Windows 10 legutóbbi óriásfrissítésein a Windows Defender heteken keresztül aggasztó hibaüzenetet írt a víruskeresés manuális lefuttatásakor, miszerint egyes fájlokat kihagyott a vizsgálatból. A problémát a Microsoft mostanra megoldotta, azonban a mai napig nem volt hajlandó elárulni, hogy maga a hibaüzenet jelent meg tévesen, vagy tényleg nem végzett alaposan munkát az antivírus.

Windows Defender Forrás: Microsoft

Most ennél súlyosabb üzemzavar történt, a napokban számos felhasználó arról panaszkodott Windows 10-en, hogy a Windows Defenderben manuális víruskeresést elindítva egyszerűen

összeomlik a vírusirtó.

A mostanra megoldott hibajelenséget a vírusdefiníciós-adatbázis hibája okozta: az antivírus az olyan fájlokkal való találkozáskor esett hanyatt, amelyek nevében egymás után két pont is található volt.

A hibát az adatbázis frissítésével hárította el a Microsoft, a javítás a felhasználók jókora táboránál már jó eséllyel automatikusan települt.

Viszont erről nem árt manuálisan meggyőződni. Ehhez el kell indítani a Gépház alkalmazást, ott a Frissítés és biztonság csoportot kell választani, majd a Windows Update részben rá kell kattintani a Frissítések keresése gombra.

Amennyiben van újabb verzió a definíciós adatbázisból, akkor azt letölti és telepíti a Windows Update. Ha nincs frissítés, akkor minden rendben van, már települt a javított változat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!