A kínaiak közel 40 százaléka halasztja el a mobilvásárlást a koronavírus miatt

Vágólapra másolva!
Egy felmérés szerint azok többsége is letett most a vásárlásról, akik 5G-s okostelefont szerettek volna.
Vágólapra másolva!

A Strategy Analytics jelentése szerint a kínai fogyasztók jelentős része úgy döntött, hogy a koronavírusjárvány hatásai miatt inkább elhalasztja a következő okostelefonjának a megvásárlását. A felmérésbe 1300 embert vontak be március 23-25. között, és a megkérdezettek 37 százaléka döntött a vásárlás elhalasztása mellett.

Forrás: androidpit

Emellett a felhasználók 32 százaléka szeretett volna 5G-s készüléket venni, de inkább letett erről. Nagyjából 28 százaléka azok aránya, akik a járvány ellenére is a tervezett módon vesznek új mobilt, 9 százalék pedig a járvány kirobbanása előtt sem akart vásárolni ilyesmit.

Az Apple számára biztató, hogy a helyi iPhone-tulajdonosok 41 százaléka szeretne szeptember végén új iPhone-re frissíteni, függetlenül a jelenlegi helyzettől.

Az elemzők szerint hiába kezdenek magukra találni Kínában a gyárak, beszállítók és üzletek, a fogyasztói kereslet fellendülése sok időbe telik majd – emiatt pedig jelentős kedvezményekre lehet szükség, hogy felpörgessék a vásárlási kedvet, és elérjék a korábban kitűzött célokat.