Elérhető a Play Áruházból a Fortnite

epic games fortnite android
Már a Play Áruházból is telepíthető az androidos Fortnite
Vágólapra másolva!
Feladta a Google sarca elleni küzdelmet az Epic Games.
Vágólapra másolva!

Másfél évvel a Fortnite androidos változatának kiadását követően az Epic Games feladta a Google Play Áruház elleni bojkottját, és elérhetővé tette a programboltban a világ legnépszerűbb battle royale játékát. Androidos eszközökre eddig csak a hivatalos webhelyéről lehetett letölteni a Fortnite-ot, ezután pedig engedélyezni kellett a harmadik felektől származó appok telepítését, hogy ténylegesen installálni lehessen.

Már a Play Áruházból is telepíthető az androidos Fortnite Forrás: Epic Games

Az Android hivatalos boltjának bojkottálása mögött anyagi vita húzódott: a Play Áruházon át terjesztett játékok esetében a Google 30% jutalékot von le a mikrotranzakciókból, amit az Epic Games túlságosan magasnak tart. Érdekességként az Epic Games Store digitális számítógépes játékbolt csupán 12 százalék jutalékot von a PC-s játékok eladása után, a vállalat hasonló jutalékot kívánt kiharcolni a Google-től.

Ez nem sikerült: a Google egy vállrándítással elintézte, hogy ha nem tetszik az Epicnek a rendszer, akkor terjessze a Fortnite androidos változatát úgy, ahogy akarja.

További érdekesség, hogy Apple kütyüire a szintén 30 százalékos jutalék ellenére mindig is az App Store-ból volt csak elérhető a Fortnite, mivel az iOS egyáltalán nem ad lehetőséget az internetről letöltött appok telepítésére.

Az Epic álláspontja nem változott, továbbra is túlságosan magasnak tartja a 30 százalékos sarcokat. Viszont úgy tűnik, hogy a számításai szerint a játékának Play Áruházban való elérhetővé tétele anyagilag kifizetődőbb, mint az eddigi bojkott folytatása, így rákényszerült a Google játékszabályainak elfogadására.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!