600 megapixeles kamerán dolgozik a Samsung

Samsung, Galaxy, S20 Ultra, okostelefon, csúcs, Android, teszt
Sokoldalú használatot biztosító, elképesztő kamerarendszerrel látták el.
Vágólapra másolva!
Plusz ízeket és szagokat érzékelő szenzorokat is fejleszt.
Vágólapra másolva!

Tavaly kitört a mobilpiacon a második megapixelháború, újból azon megy a verseny, hogy ki tud több megapixeles kamerákkal szerelt készülékeket piacra dobni. A jelek szerint tartós divatra kell felkészülni, a Samsung érzékelőkkel foglalkozó üzletágának vezetője közölte, hogy folyik a munka a 600 megapixeles kameraszenzorok fejlesztésén. Ezeket fényképezőgépekbe, videokamerákba, mobilokba, drónokba, internetre kötött kütyükbe, és persze önvezető autókba is el kívánja juttatni a cég.

Samsung Galaxy S20 Ultra Forrás: Origo

Yongin Park szerint az emberi szemek olyan 500 megapixelesek, így a kifejleszteni kívánt kamera elméleti síkon nagyobb részletességgel látná a világot, mint az abszolút tökéletes látással rendelkezők.

A megcélzott felbontás elérése ugyan a jelenleg rendelkezésre álló technológiával sem lehetetlen, ám óriási lenne a szenzor. Emiatt a következő években többek közt a képpontok méretének a csökkentésén dolgoznak majd a Samsung szakemberei, hogy

praktikussá tegyék a rendkívüli felbontású kamerákat.

További érdekesség, hogy Park szerint a Samsung szenzoros részlegét a kamerák piacán való innováción túl az ízek és illatok érzékelésére alkalmas megoldások is foglalkoztatják, ezek a fogyasztói piacon és az iparban is rendkívül széles körben alkalmazhatóak volnának.

A Samsung jelenlegi legnagyobb felbontású mobilkamerája 108 MP-es, és amennyiben hihetünk a pletykáknak, akkor a vállalat az év végén jelentheti be ennek a 150 MP-es utódját.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!