Adatvesztést okozhat az androidos Chrome 79

titokban chat mobil india
A journalist checks his smartphone while waiting for the ChatON launch in New Delhi on April 16, 2014. Samsung unveiled version 3.5 of ChatON, a multi-platform service available across Android, iOS, windows and Blackberry, which offers new features like up to 1GB file sharing, instant message translation between English and Hindi, and up to 1001 members group chat and easy location sharing. AFP PHOTO/Prakash SINGH / AFP / PRAKASH SINGH
Vágólapra másolva!
Nem férnek hozzá egyes appok a mentett adataikhoz.
Vágólapra másolva!

Gondokat okozott az Android beépített böngészőjének aktuális frissítése, a Google Chrome 79 motorját használó WebView komponens telepítése után egyes alkalmazások nem tudnak többé hozzáférni a mentett felhasználói adataikhoz. Maguk az adatok nem törlődnek, csak az appok nem látják azokat, így például nem tudják betölteni a korábban testre szabott beállításaikat, vagy nem férnek hozzá a letöltött állományokhoz.

Forrás: AFP/Prakash Singh

A panaszokra válaszul a Google leállította a WebView és az androidos Chrome 79 aktuális változatainak a terjesztését. Ezt kissé későn sikerült megtenni, a vörös gomb megnyomásának idején már a felhasználói bázis 50 százalékánál elérhető volt a két frissítés, bár nem világos, hogy ténylegesen hányan telepítették azokat a Play Áruházon keresztül.

A Google illetékeseinek emiatt két problémájuk is van, egyrészt meg kell oldaniuk a localStorage és WebSQL API-kal kapcsolatos bugot, másrészt pedig ki kell találniuk, hogy miként kezeljék az érintett appok esetlegesen duplikált adatait.

Mi történjen, ha valaki látszólag elveszítette az adatait egy appban, és erre újból beállította azt:

a régi vagy az új felhasználói adatai legyenek megtartva?

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!