Betiltotta az e-cigaretta appokat az Apple

elektromos cigaretta
Sokan így tekintenek az elektromos cigarettára, mint az dohányzás egészséges alternatívájára, pedig hosszú távon nem javasolt a használata – mondja dr. Hidvégi Edit tüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa. Több tanulmány is vizsgálta az e-cigaretták összetevőinek hatását. A közelmúltban a houstoni Baylor College of Medicine szakembereinek vizsgálatából az is kiderült, hogy az e-cigaretta használata olyan változásokat idézhet elő a tüdőben, amivel csökkentheti annak a természetes védekezőképességét. Ha pedig nem tud megfelelően fellépni a kórokozók ellen, akkor egy fertőzésnek nagyobb valószínűséggel lesz negatív hatása, jelentkezik szövődménye.
Vágólapra másolva!
Legfeljebb leszokást segítők maradhatnak az App Store-ban.
Vágólapra másolva!

Mostanra a többség valószínűleg hallott róla, hogy az elmúlt hónapokban rejtélyes járvány tört ki az elektromos cigarettát használó amerikaiak körében, a tüdőt megtámadó betegséget eddig 2172 alkalommal diagnosztizálták, és 42 személy halt bele. A jelenlegi legjobb tipp, hogy az alfa-tokoferil-acetát vegyület, az E-vitamin egy mesterséges formája állhat a megbetegedések hátterében, azonban ez még nyert bizonyosságot.

Forrás: AFP

Akármi is legyen a helyzet, az Apple most társadalmi felelősségvállalás címszó alatt kitette az összes olyan alkalmazás szűrét az App Store-ból, amely valamilyen módon népszerűsíti az e-cigizést, vagy éppen segítséget nyújt benne.

Ilyen alkalmazásokat nem csak momentán, de a jövőben sem lehet majd feltölteni az áruházába.

Az Apple nem törölte a felhasználók eszközeiről a most betiltott alkalmazások már telepített példányait, a meglévő felhasználók továbbra is használhatják azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!