Megvett kilóra egy játékstreamert a Microsoft

Fortnite, játék
LAS VEGAS, NV - APRIL 21: Twitch streamer and professional gamer Tyler "Ninja" Blevins streams during Ninja Vegas '18 at Esports Arena Las Vegas on April 21, 2018 in Las Vegas, Nevada. Blevins is playing against more than 230 challengers in front of 700 fans in 10 live "Fortnite" games with up to USD 50,000 in cash prizes on the line. He is donating all his winnings to the Alzheimer's Association. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Ninja mától a Twitch helyett a Mixeren fog közvetíteni.
Vágólapra másolva!

Roppant érdekes emberkísérletnek lehetünk szemtanúi a Microsoft jóvoltából: a vállalat egy minden kétséget kizáróan visszautasíthatatlan összegért cserébe rávette a világ egyik legnagyobb követőtáborával rendelkező játékközvetítőjét, hogy mától kezdve a Twitch helyett a Mixeren streamelje a Fortnite-ozását.

Tyler "Ninja" Blevins Forrás: Getty Images/Ethan Miller

A Ninja néven ismert, 28 éves Tyler Blevins 14 millió követővel rendelkezik a Twitchen, tavaly állítólag havi félmillió dollárt (~148 millió forintot) keresett streameléssel és ehhez kapcsolódó munkákkal, például nagy versenyek kommentálásával. A Microsoft tulajdonában lévő, rivális Mixer szolgáltatásba való átköltözés rendkívül kockázatos számára, a követőtáborának jókora része biztosan nem fogja emiatt otthagyni a Twitchet.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi sül ki a manőverből, ritkán látni ennyire elkeseredett reklámfogást.

A Mixert még 2016-ban vásárolta fel a Microsoft, ám az eredetileg Beam néven indult szolgáltatást egyelőre nem volt képes sikerre vinni. Nyilván abban reménykedik, hogy Ninja leigazolásával képes lesz változtatni a helyzeten, felhívni a játékosok egy részének a figyelmét, hogy van élet a Twitchen túl.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!