Jön az első bluetoothos kazettalejátszó

ninm lab its ok kazettalejátszó walkman
It's OK kazettalejátszó
Vágólapra másolva!
A vinyl után a magnókazettát is elérte a retroőrület.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években óriási méreteket öltött a mások nosztalgiáján való lovaglás nemes üzlete, többek közt a retro játékkonzolok és a vinylek visszatérése után egyes gyártók most már a negyven éves Sony Walkmannel felnőtt generáció pénztárcáival szemeznek. A hongkongi NINM Lab az év végén kívánja piacra dobni a hordozható kazettalejátszóját, a kickstarteren pillanatok alatt megfinanszírozott „It's OK" ráadásul nem szimplán a régi technika replikája, új trükköt is tanítottak az idős ebnek.

It's OK kazettalejátszó Forrás: NINM Lab

A vállalat szerint ez a kütyü a világ első Bluetooth 5.0 technológiával is rendelkező kazettalejátszója, így vásárlók vezeték nélküli fejhallgatókat és hangrendszereket is párosíthatnak hozzá. Sajnos a cég kihagyott egy óriási ziccert: a bluetoothos adatkapcsolat nem használható arra, hogy a kazettára való rögzítés céljából a nosztalgiázók mondjuk okostelefonról zenét sugározzanak rá.

It's OK kazettalejátszó Forrás: NINM Lab

Beépített mikrofonnal rendelkezik a lejátszó, így nem teljesen lehetetlen zenét rögzíteni vele a kazettákra, de jó eséllyel nagyon rossz lesz a hangminőség.

It's OK kazettalejátszó Forrás: NINM Lab

Az It's OK háromféle színben lesz elérhető, és mindegyik modell esetében átlátszó az előlap, hogy a lejátszás közben látszódjon a kazetta forgása. Az érdeklődők szállítási költség, vám és egyéb adók nélkül 63 dollárért „rendelhetnek" belőle egyet a Kickstarteren, a bolti ára elvileg 90 dollár lesz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!