Bluetooth és WiFi is blokkolhatja az új Windows 10-et

dell notebook laptop windows 10
Vágólapra másolva!
Újabb inkompatibilitási problémákra derült fény a májusi frissítés kapcsán.
Vágólapra másolva!

A hétvégén már szó esett róla, hogy az AMD Ryzen processzoros számítógépeket használók esetében hibajelzéssel leállhat a Windows 10 May 2019 Update frissítőprogramja, mivel egy háttértárvezérlésért felelős meghajtóprogram nem kompatibilis a legújabb rendszerrel. A probléma nagyon könnyen megoldható, csak telepíteni kell a kérdéses driver legújabb verzióját.

A kép csak illusztráció Forrás: Adam Sondel / Pexels

A Microsoft időközben két további driveres problémát is megerősített, a fennállásuk esetén szintén nem telepíthető a legújabb Windows 10. Egyrészt a Qualcomm egyes régebbi WiFi-vezérlői nem működnek az elvárt módon a May 2019 Update alatt, másrészt pedig ugyanez igaz lehet, ha Qualcomm vagy Realtek márkájú Bluetooth-vezérlő van a számítógépben.

Viszont jó hír, hogy mindkét vállalat biztosított már új meghajtókat az érintett chipjeihez, így a legutolsó driverek telepítésével megoldható az inkompatibilitási gond.

A legfrissebb meghajtóprogramokat a laptopok, vagy asztali számítógépes bővítőkártyák esetén a kütyük terméktámogatási oldalairól kell letölteni. Ha nem lennének ott elérhetőek, akkor közvetlen meghajtóletöltési lehetőséget keresni a Qualcomm vagy a Realtek webhelyein. Ha ez sem bizonyulna járható útnak, akkor érdemes egy próbát tenni az ingyenesen használható, driverek frissítésére kitalált Driver Booster alkalmazással, hátha az képes telepíteni az aktuális meghajtókat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!