Kéretlenül bekapcsolgattak az okossütők

june oven okossütő
June Oven
Vágólapra másolva!
Akár órákon át 200 fokos előmelegítést végeztek.
Vágólapra másolva!

Pár napja nyilvános magyarázkodásra kényszerült a June Oven okossütőt készítő cég igazgatója, miután több vásárló is arról számolt be, hogy váratlanul bekapcsoltak az 1495 dolláros (nettó 438 ezer forintos) okossütőik, és órákon át 200 Celsius-fokos előmelegítést végeztek. Szerencsére a négy ismert eset közül csak az egyik során volt bármi a sütőben, így pár erősen odakozmált burgonyára limitálódott a megvadult sütők okozta anyagi kár.

June Oven Forrás: June

A hét az egyben eszközként hirdetett (konvekciós sütő, légkeveréses fritőz, szárító, lassú főző, villamos grillsütő, kenyérpirító, melegítő fiók) June Ovent készítő cég társalapítója és ügyvezető igazgatója szerint nem történt üzemzavar:

az ügyfelek mind véletlenül aktiválták az okossütőt, vagy a mobilappján, vagy az Amazon Alexa hangasszisztensen keresztül.

Matt Van Horn szerint a problémákra válaszul megnehezítették az okossütő iOS-es mobilappjában az előmelegítés véletlen aktiválását, és hamarosan az androidos programban is elvégezik a szükséges változtatásokat.

Emellett jövőre a sütők képesek lesznek majd megállapítani, ha nincs bennük semmi, és egy idő után maguktól lekapcsolnak majd. Ha jól értjük a helyzetet, akkor ez a funkció csak a következő generációs modelltől kezdve lesz elérhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!