Visszaszólt Tim Cook a médiának

Horizontal Apple CEO Tim Cook speaks during an Apple event on September 12, 2018, in Cupertino, California.
New iPhones set to be unveiled Wednesday offer Apple a chance for fresh momentum in a sputtering smartphone market as the California tech giant mov
Vágólapra másolva!
Abszurdnak nevezte a Jony Ive távozásával kapcsolatos beszámolókat.
Vágólapra másolva!

Hétfőn mi is beszámoltunk a Bloomberg és The Wall Street Journal egymástól független cikkeiről, amelyek belsős források elmondásai alapján megpróbáltak fényt deríteni arra, hogy Jony Ive formatervezési vezető miért hagyja ott közel három évtized után az Apple-t. A cég eredetileg nem kívánta kommentálni a beszámolókat, azonban Tim Cook vezérigazgató a CNBC riporterének mégis küldött egy rövid választ a megkeresésre.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója Forrás: AFP/Noah Berger

Cook sajnos semmiféle konkrétumba nem ment bele, de általánosságban véve abszurdnak titulálta a médiabeszámolókat. Állítása szerint számos részletük és konklúziójuk egyszerűen nem felel meg a valóságnak, a cikkek alapján az újságírók egyáltalán nem értik általánosságban véve az Apple, továbbá specifikusan a formatervezői csapatok működését. Olyan szinten torzultak a beszámolókban a különféle kapcsolatok, döntések és események, hogy rá sem ismer belőle a cégre, állítja az Apple vezérigazgatója.

Sajnos ennél többet a belátható jövőben szinte biztosan nem hallunk majd az ügyről: rendkívül valószínűtlen, hogy Tim Cook konkrétan tiszta vizet próbálna majd önteni a pohárba, konkrétan megcáfolná a publikációk belsős forrásainak szerinte téves emlékeit.

A mostani reakciója elsősorban a részvényesek lenyugtatására szolgál, hiszen a cikkek alapján olyan benyomásuk támadhat, mintha a cég felsővezetése nem feltétlenül állna a helyzet magaslatán.

További érdekesség, hogy eddig egyetlen olyan alkalom volt, mikor Tim Cook reagált a negatív médiabeszámolókra, 2012 februárjában az Apple Store üzletekért felelős John Browett leigazolását védte meg. Egyes publicisták szerint Browett nem volt kompetens a feladat elvégzésére, mire Cook azzal vágott vissza, hogy márpedig a férfi volt a lehető legjobb választás a munkára. Ugyanezen év októberében Cook a lehető legnagyobb csendben kirúgta Browettet, miután az augusztusban „új személyzeti formulával" kísérletezett a boltokban, az ezzel járó elbocsátások miatt pedig komoly munkaerőhiány alakult ki.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!