Új okosizzókat dobott piacra a TP-Link

tp-link kasa kl60 led okosizzó
TP-Link Kasa KL60 LED-es okosizzó
Vágólapra másolva!
Nem kell hub az appból programozható fényforrásoknak.
Vágólapra másolva!

A hálózati eszközeiről ismert TP-Link már jó ideje belevágott az okosotthonos kütyük készítésébe, ráadásul a vállalat némi meglepetésre elkezdett rajongótábort gyűjteni magának a piacon. A legújabb termékei a Kasa KL50 és Kasa KL60 okosizzók, a LED-es fényforrások a klasszikus E27 foglalatba csavarhatóak be.

TP-Link Kasa KL60 LED-es okosizzó Forrás: TP-Link

A kettő közt a színhőmérsékletben, a fényerőben, továbbá a fogyasztásban van különbség. A KL50 modell mondható az általános célú megoldásnak, hiszen 2700K hőmérsékletű („puha fehér") fényt ad, legfeljebb 800 lumen fényerővel, a fogyasztása pedig 7 watt. A KL60 típus 2000K-s, azaz sokkal sárgásabb a fénye, csak 450 lumenes, cserébe viszont 5W a fogyasztása. A fényerő tekintetében a KL50 körülbelül egy 60 wattos, míg a KL60 egy 40 wattos hagyományos izzónak felel meg.

TP-Link Kasa KL60 LED-es okosizzó Forrás: TP-Link

A termékek érdekessége, hogy közvetlenül rácsatlakoztathatóak a helyi wifire, ezután pedig egy mobilappon keresztül állítható a fényerejük, akár távolról is ki- és bekapcsolhatóak, ütemezhető az automatikus ki- és bekapcsolásuk,

figyelemmel követhető a használatuk és a fogyasztásuk.

Ezek mellett az appban csoportokba rendezhetőek az okosizzók, így egy füst alatt a csoportok összes tagjára alkalmazhatóak ugyanazok a beállítások. Végül érdekes, hogy az Amazon és a Google hangasszisztenseivel, és az IFTTT szolgáltatáson keresztül is vezérelhetőek a világítótestek.

TP-Link Kasa KL50 LED-es okosizzó Forrás: TP-Link

Forintosított árat nem tudunk mondani, azonban az Egyesült Királyságban a Kasa KL50 bruttó 15 fontért, míg a Kasa KL60 bruttó 20 fontért vált elérhetővé, átszámítva olyan 5700 és 7600 forintokról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!