Megjött a Google Chrome 78 is

google chrome 78 böngésző
Google Chrome 78
Vágólapra másolva!
Képes lehet szólni a kiszivárgott jelszavakról a böngésző.
Vágólapra másolva!

Néhány órával a fontos újdonságokat hozott Mozilla Firefox 70 után a Google is kiadta a böngészője legújabb főverzióját. A Chrome 78 talán elsőre is feltűnő újdonsága, hogy az új fülek nyitásakor megjelenő lap jobb alsó sarkába bekerült egy testre szabási lehetőség, erre kattintva meg lehet változtatni az Új lap oldal hátterét. Valamikor a belátható jövőben a Chrome színtémáját is ki tudják majd itt választani a felhasználók, ez a funkció jelenleg szűkebb körű tesztelés alatt áll.

Google Chrome 78 Forrás: Origo

A másik gyorsan feltűnő változtatás, hogy az egérmutatót a lapok fülei felé mozgatva megjelenik egy új szövegbuborék, amelyben az adott oldal címe és domaincíme látható. Ez sokat segíthet a rengeteg megnyitott füllel rendelkezőknek, mikor épp előtérbe kívánnak hozni egy specifikus oldalt.

A Chrome 78 két másik nagyobb újítása azok számára érhető el, akik bekapcsolták a böngészőben az adatszinkronizációs szolgáltatást, azaz mentik a könyvjelzőkhöz és jelszavakhoz hasonló információkat a felhőbe, esetleg szinkronizálják azokat a mobiljukon futó Chrome-mal.

  • A telefonszámokat kijelölve ideális esetben megjelenik egy opció, amivel átküldhetik azokat az androidos mobiljuk tárcsázójába, ezzel megspórolva a manuális bepötyögésüket.
  • A böngésző képes értesíteni a netezőket, mikor olyan webhelyre próbálnak bejelentkezni, amelyektől korábban már loptak ki felhasználói információkat.

A Google Chrome 78 telepítőkészlete a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető. A meglévő felhasználók Windows és macOS rendszereken automatikusan megkapják a legújabb verziót, míg Linuxon a csomagfrissítőn keresztül lehet frissíteni rá.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!