Csúszik a The Last of Us Part II megjelenése

naughty dog the last of us part 2
The Last of Us Part II
Vágólapra másolva!
Emellett három ubisoftos játékra váróknak is plusz türelmet kell gyakorolniuk.
Vágólapra másolva!

Újból elérkeztünk az év azon szakához, mikor a tőzsdén jegyzett játékkiadóknak vallaniuk kell a teljesítményükről, így most rögtön két rossz hírrel is szolgálhatunk a gamereknek. Elsőként is a Sony bejelentette, hogy a tulajdonában lévő Naughty Dog mégsem képes tartani a The Last of Us Part II nemrég leleplezett kiadási idejét, így február második feléről 2020. május 29-re csúszott a várva várt cím megjelenése. A három hónapos extra fejlesztési időt azzal indokolta a Neil Druckmann kreatív igazgató, hogy több időre van szükség a játék megfelelő minőségre való csiszolásához.

The Last of Us Part II Forrás: Naughty Dog

Ha ez nem lenne elég, akkor az Ubisoft rögtön három játék megjelenését tolta el: a Gods and Monsters, a Rainbow Six Quarantine, és a Watch Dogs Legion is csak valamikor jövő április után fog megjelenni. Az indoklás szintén az, hogy több időre van szükség a megfelelő minőségi szintre hozásukhoz.

A nehéz döntésben nagy szerepet játszott a nemrég megjelent Ghost Recon Breakpoint óriási bukása, továbbá a The Division 2 várakozásokat számottevően alulmúló sikere.

A Watch Dogs Legionnek eredetileg március 6-án, míg a Gods and Monstersnek pedig február 25-én kellett volna megjelennie. Rainbow Six Quarantine még nem kapott hivatalos kiadási dátumot, de a mostani bejelentés egyértelműen arra utal, hogy csak 2021-ben kell számítani rá.

A bejelentésekkel párhuzamosan az Ubisoft drámai mértékben csökkentette a jelenlegi pénzügyi évére vonatkozó előrejelzéseit: 2,185 milliárd euró helyett 1,45 milliárd euró bevételre, továbbá 480 millió euró helyett 20-50 millió euró profitra számít.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!