Lefölözi az adományokat a Google

2 euró aprópénz érme euró HASZNÁLATI TÁRGY kéz pénz pénzverde TÁRGY tenyér TESTRÉSZ Stuttgart, 2013. július 31.
Az első, Lettország számára készített 2 eurós érmék egy stuttgarti pénzverdében 2013. július 31-én. Az európai pénzügyminiszterek 2013. július
Stuttgart, 2013. július 31. Az első, Lettország számára készített 2 eurós érmék egy stuttgarti pénzverdében 2013. július 31-én. Az európai pénzügyminiszterek 2013. július elején szavazták meg Lettország csatlakozását a közös valutaövezethez, ezzel ők lettek az euróövezet 18. tagállama. A balti államban 2014. január 1-jétől váltja fel az euró a jelenlegi nemzeti fizetőeszközt, a latot. (MTI/EPA/Daniel Bockwoldt)
Vágólapra másolva!
Nem tetszik a cégnek, ha nem kapja meg a 30% jutalékát.
Vágólapra másolva!

Az ingyenes és reklámmentes szoftvereket készítő projektek esetében gyakori, hogy a fejlesztők lehetővé teszik a felhasználók számára az adományozást, az így becsorgó pénz rengeteget segíthet például a hivatalos webhelyek fenntartásában, vagy a fejlesztés miatt szükségessé váló hardveres és szoftveres vásárlások végrehajtásában. Ezek mellett az sem rossz, ha a fejlesztők profitálhatnak a munkájukból, a többségük kegyetlen mennyiségű munkaórát tesz bele a programok fejlesztésébe.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Bockwoldt

Az adományozó gombot persze nem csak a számítógépes programokban használják a fejlesztők, az androidos appok esetében sem szokatlanok. Sajnos a Google most egy ellenszenves lépést téve úgy döntött, hogy amennyiben a fejlesztők közvetlenül az appjaikban lehetővé kívánják tenni az adományküldést, akkor kizárólag a Play Áruház hivatalos fizetési rendszerén keresztül tehetik lehetővé a fizetést.

Aminek az a vonzata, hogy a Google le tudja vonni a szokásos 30 százalék jutalékát az adomány összegéből.

Ez úgy derült ki, hogy a Google elérhetetlenné tette a WireGuard biztonsági alkalmazást a Play Áruházban az adományküldő gombja miatt, azonban a gomb eltávolítása után újból engedélyezte az elérhetővé tételét.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Google mostantól kizárólag akkor engedélyezi a fizetési rendszerét kikerülő, appokon keresztüli adományküldést, amennyiben

az adományt egy nonprofit jótékonysági szervezet kapja.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!