Szteroidkezelést kaphat az Intel Core i3

intel processzor cpu
Vágólapra másolva!
A négy mag után jöhet bele újból a Hyper-Threading.
Vágólapra másolva!

Nagy érdeklődést kiváltott mérési eredmény tűnt fel a SiSoft Sandra mérőprogram online adatbázisában, amely alapján a következő generációs Comet Lake termékcsaládba tartozó Intel Core i3-10100 asztali számítógépes processzor meglepően izmos lehet. Az adatok szerint a jelenleg kapható, legújabb Core i3-as modellekhez hasonlóan ez is négymagos lesz, azonban az Intel bekapcsolta benne a Hyper-Threading technológiát, azaz nyolc futtatói szálat kínál a központi egység.

Forrás: Pok Rie / Pexels

Amennyiben a 3,6 GHz-es órajelen működő, 6 MB harmadszintű gyorsítótárral rendelkező egység ilyen formában tényleg piacra kerül 130 dollár környékén, akkor rendkívül vonzó választás volna a gamerek számára.

Bőven elégnek kell lennie bármely játék futtatásához, a sebességet az esetek javában a videokártya limitálná mellette.

Az Intel lépése elsőre meglepőnek tűnhet, azonban a vállalat termékkínálatát mostanra minden szegmensben a sarokba szorították a kiváló AMD Ryzenek, a vállalat különösen a házilag PC-t építőktől kapja egymás után a mélyütéseket. Emellett mostanra a tipikusan Intel-párti számítógépgyártók is egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az AMD friss termékei iránt, még a Microsoft egyik új laptopjába is Ryzen került.

Nincs más lehetősége az Intelnek, minthogy számottevően emelnie kell a termékei ár-érték arányát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!