Megeszik vacsorára az új játékok az SSD-ket

call of duty modern warfare 2019 videojáték
Call of Duty: Modern Warfare (2019)
Vágólapra másolva!
Az új Call of Duty papíron 175 GB helyet igényel.
Vágólapra másolva!

Egy hosszas és jelentős csökkenési fázis után sajnos az elmúlt olyan egy évben befagytak a számítógépes szilárdtest-meghajtók árai. Ez határozottan rossz hír a számítógépes játékosoknak, hiszen egyre eszementebb mennyiségű helyet foglalnak a játékok, azonban jelenleg legfeljebb 500 GB körüli kapacitásig mondanánk tömegek számára megfizethetőnek az SSD-ket.

Call of Duty: Modern Warfare (2019) Forrás: Activision

A helyzet illusztrálására két játékot is fel tudunk hozni: az egyébként kellemesen moderált rendszerigényű Red Dead Redemption 2-nek a hivatalos álláspont szerint 150 GB szabad helyre van szüksége, míg a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare papíron 175 GB helyet igényel.

Az Activision később tisztázta, hogy az idei Call of Duty alapjáték valójában jóval kevesebb helyet foglal (körülbelüli letöltési méretet nem kaptunk), a jövőbeli DLC-kre is gondolva határozták meg az elborult helyigényt.

Kíváncsian várjuk, hogy a következő konzolgeneráció elérhetővé válásával mekkorára híznak a big budget játékok, a PlayStation 4 – Xbox One éra beköszöntével vált általánossá számítógépeken is a játékonkénti 40-60 GB helyfoglalás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!