Új kártyás fizetési rendszer terjedhet a webshopokban

American Express, bankkártya
American Express bankkártya
Vágólapra másolva!
Közös felületet készítettek a nagy kártyakibocsátó cégek.
Vágólapra másolva!

Fundamentális változások vannak folyamatban a pénzügyi világban, a jól megszokott szereplők mellett újabb és újabb internetes utalási és fizetési szolgáltatások közül választhatnak a fogyasztók. Ez kiváló hír, hiszen a pénzügyi szolgáltatások színesebbé válása garanciát jelent a piaci verseny élesedésére: a cégeknek egyre többet, jobbat és olcsóbban kell majd nyújtaniuk.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A nagy kártyakibocsátó cégek némi késéssel, de most végre reagáltak a pénzügyi szektor változásaira: az American Express, a Discover, a Mastercard és a Visa bejelentették a közös internetes fizetési megoldásuk elindítását. Egy olyan rendszerről van szó, amellyel a webshopok és a webszolgáltatások lehetővé tehetik az ügyfeleik számára a kártyás fizetést, ráadásul a vevők elmenthetik a kártyaadataikat, hogy a jövőben gyorsabban és kényelmesebben fizethessenek a rendszert használó portálokon.

Körülbelül olyasmire kell gondolni, mint a hazánkban rengeteg helyen használt OTP SimplePay.

A közös fizetési platform első körben a Cinemark, Movember és a Rakuten portáljain vált elérhető, de az év végéig számos további nagyobb webhelyen feltűnik majd. A széles körű elérhetővé válása 2020 elején várható, már persze ha a kártyás fizetést igénylő webhelyek üzemeltetői látnak rációt a támogatásában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!