445 milliót csaltak az Apple Payen át

Így fizess okosan, gyorsan, biztonságosan! - Mobilfizetés kisokos
Vágólapra másolva!
Négy és fél év börtönbüntetést kapott a főkolompos.
Vágólapra másolva!

A mobilfizetési megoldások kapcsán eddig nem hallottunk igazán jelentős értékű csalásokról, hiszen a telefonokról nem egyszerű dolog kilopni a mentett fizetési információkat: a mobiltárcák fejlesztői jelentős energiát fektetnek az appjaik biztonságossá tételére, és persze a beléjük mentett adatok biztonságos tárolására.

Forrás: Shutterstock

Az USA Igazságügyi Minisztériuma a napokban beszámolt egy kirívó esetről, a sajtóközlemény szerint egy négyfős banda 1,5 millió dollárt, azaz bő 445 millió forintot költött el az Apple Pay fizetési szolgáltatáson keresztül mások számlájára.

A részletek nem világosak, de ha jól értjük a helyzetet, akkor a csalók az amerikai bankok ügyintézőinek a megtévesztésével hozzá tudták adni mások bankkártyáit az Apple Pay felhasználói fiókjaikhoz, onnantól kezdve pedig a kártyák fedezete ellenében költekeztek. Az ügyész szerint a Miami városából származó elkövetők legalább 477 bankkártya adataihoz fértek hozzá.

A csalás részleteit valószínűleg szándékosan nem taglalja a közlemény, nem kíván tippeket adni más bűnözőknek a minisztérium.

A közlemény apropója, hogy a bíróság négy és fél év börtönre ítélte a csalás főkolomposaként számon tartott, 30 éves Daniel Butlert. A társai közül eddig csak a 24 éves Max Wesley kapta már meg az ítéletét egy négy éves börtönbüntetés képében, míg a 27 éves Rachel Bishop és a 31 éves Laurent Pierre Louis ítélethirdetése decemberben várható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!