100 wattos mobiltöltőt készített a Xiaomi

Xiaomi
--FILE--Customers try out smartphones at a Xiaomi store in Shenyang city, northeast China's Liaoning province, 13 May 2018. Xiaomi, China's smartphone maker, submitted the country's first application on Thursday to issue a CDR (Chinese Depositary Receipt), according to Chinese securities regulator’s website. The Beijing-based company filed a prospectus for an IPO in Hong Kong last month with as much as 10 billion US dollars expected to be raised. The IPO is set to be the largest listing globally in four years and one of the first in the city under new rules designed to attract tech listings, according to Reuters.
Vágólapra másolva!
Negyedóra alatt feltölthető vele egy óriási akkuval szerelt mobil.
Vágólapra másolva!

A mobilos gyorstöltési technológia terjesztését a Qualcomm kezdte el, azonban a vállalat mára nagyon lemaradt ezen a téren; a kínai gyártók pár havonta egymásra licitálnak, hogy ki tud minél gyorsabban telefonokat tölteni.

Forrás: AFP/Imaginechina/Zhang wenkui

Az eddigi bajnok az Oppo SuperVOOC volt, ezzel 50 wattot lehet leadni a mobiloknak, azonban most megjött a trónfosztó: a Xiaomi Super Charge Turbo technológia

100 wattos, 20V/5A töltést tesz lehetővé.

A demonstrációs videón az látható, hogy a Xiaomi töltője 17 perc alatt nulláról 100 százalékosra képes feltölteni egy 4000 milliamperes akkuval szerelt mobilt, míg eközben az Oppo 50 wattos töltője csak 65 százalékosra tölt egy 3700 milliamperes telepet.

Egyelőre nem világos, hogy mikortól kezdhet el terjedni a Xiaomi mobiljaiban a 100 wattos töltés, de vélhetően nem kell majd sokat várni rá. A gyártó jelenlegi mobiljai maximum 27 wattos gyorstöltést támogatnak, de csak 18 wattos töltő jár hozzájuk gyári tartozékként.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!