Leszámol a drága műsoraival a YouTube

Mobile Technology Applications YouTube app application content DISABLED ELECTRONICS ipad mobile PAD portable device SMARTPHONE social media tablet tech TECHNOLOGY VIDEO
The YouTube logo is seen in this photo illustration on December 1, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Már kevésbé tartja fontosnak a saját gyártású tartalmakat.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg értesülései szerint a YouTube részben kihátrált a saját gyártású tartalmak készítése mögül, a kezdeményezést annak idején a havidíjas YouTube Premium (leánykori nevén YouTube Red) eladása érdekében találta ki. Ezek szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket az elképzelés, ráadásul időközben eldurvult a saját gyártású videotartalmak terén a piaci rivalizálás: a Netflix után az Amazon és az Apple is saját gyártású műsorok készítésébe fogott, méghozzá a milliárd dollárokból.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens

A projekt mögül való kihátrálás nem meglepő, hiszen a YouTube nem szenved hiányt az exkluzív és minőségi tartalmakból, szinte nincs olyan téma, amivel ne foglalkozna legalább néhány félprofi youtuber. A YouTube Premium eladásához nincs szükség saját gyártású tartalmakra, a reklámmentesítés pont elég lehet a rengeteg videót és zenevideót nézők számára, hogy kifizessék a 12 eurós (3800 forintos) havidíjat.

Magyarországon még mindig nem érhető el a YouTube Premium, de ha elindul, akkor nem lepődnénk meg az alacsonyabb havidíj láttán.

A hírek szerint a racionalizálás miatt kaszát kapott az Origin sci-fi sorozat és az Overthinking with Kat & June, továbbá a YouTube már nem fogad már olyan műsorötleteket a tartalomkészítőktől, amelyeknek drága volna a megvalósítása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!