Megújult az androidos Gmail felülete

google gmail android ios
Így néz ki a Gmail új mobilos felülete
Vágólapra másolva!
Elméletileg már mindenkinél aktív az új kinézet.
Vágólapra másolva!

A Google szerdán világszerte minden androidos eszközzel rendelkező kütyütulajnál aktiválta a Gmail mobilalkalmazás megújult felületét. Ezzel párhuzamosan egy frissítést is kiadott az alkalmazáshoz, azonban nem világos, hogy muszáj-e telepíteni patchet a kinézet bekapcsolásához, a Google termékei esetében ez egyáltalán nem biztos.

Így néz ki a Gmail új mobilos felülete Forrás: Google

A lényegre rátérve az androidos Gmail megkapta a webes felületen is használt, legújabb Material Design irányelvekre épülő felületet. Amennyire meg tudjuk állapítani, a kezelése szinte semmit sem változott, az egyetlen funkcionálisnak titulálható újítása, hogy lehetőséget ad a leveleket sűrűségének a testre szabására.

Erre az első indításkor felhívja a figyelmet az alkalmazás, rögtön ki is kell választani a három lehetséges beállítás közül egyet.

Funkcionális szempontból érzésünk szerint nem fog túlságosan negatív reakciókat kiváltani az új kinézet, inkább csak szubjektív ízlések és pofonok kérdése, hogy kinek mennyire tetszik az éppen aktuális trendeknek megfelelő, „minden vakító fehér" típusú dizájn. Annyi objektíven elmondható, hogy a Gmail mobilapp korábbi megjelenése karakteresebb hatást keltett.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!