Felháborodtak a Call of Dutyval játszók

call of duty black ops 4 activision
Sárga felkiáltójelek jelentek meg a szezonbérlettel nem rendelkezők nevei mellett
Vágólapra másolva!
Pont úgy tűnt, mintha az Activision piszkos trükkel próbálná pénzköltésre rábírni őket.
Vágólapra másolva!

A napokban már foglalkoztunk a Call of Duty: Black Ops 4-gyel, a játék battle royale módját január 24-ig ingyen játszhatóvá tette az Activision, jelenleg bárki kipróbálhatja. Az akcióval feltehetően a riválisok, elsősorban a Netflixnek is gondot okozó Fortnite játékosbázisát próbálhatja rávenni a legújabb Call of Duty megvásárlására a kiadó.

Sárga felkiáltójelek jelentek meg a szezonbérlettel nem rendelkezők nevei mellett Forrás: CarolinaFiasco / Reddit

Az ingyenes játékhét kezdetével párhuzamosan elérhetővé vált a játék 1.11-es verziószámú javítása, aminek egy aspektusa alaposan kiakasztotta játékosok egy részét. A rengeteget hirdetett battle royale mellett a Black Ops 4 klasszikus multiplayer módokkal is rendelkezik, az összes pálya viszont csak az olyan játékosoknak van meg, akik az alapjáték mellett a szezonbérletre is beruháztak.

Emiatt ha olyan vegyes társaság jön össze a meccsösszehozáskor az előtérben, akiknek egy része rendelkezik, míg a másik része nem rendelkezik az extra és fizetős pályákkal, akkor csak olyan pályákon folyhat a küzdelem, amelyek az alapjáték részét képezik, azaz mindenkinek megvannak.

A felháborodást az váltotta ki, hogy a patch egy óriási sárga-fekete felkiáltójelet kezdett mutatni a meccsösszehozáskor az olyan játékosok nevei mellett, akik nem rendelkeztek a szezonbérlettel.

Ilyesmi nem szokott véletlenül történni: a gamereknek az volt a sejtésük, hogy a felkiáltójellel az Activision pszichológiai és közösségi nyomást próbál helyezni a szezonbérlettel nem rendelkező játékosokra, hogy vegyék már meg azt. Emellett ujjal mutogat rájuk a szezonbérletet megvásároltaknak, hogy miattuk nem játszhatnak a már kifizetett pályákon.

Röviddel később a játékot fejlesztő Treyarch tisztázta, hogy valójában egy bugról van szó, a nyilvános meccsösszehozáskor nem szabadott volna felbukkannia a jelzésnek, mostanra javították a gondot. Az eredeti szándék szerint csak a privát meccseknél vetették volna be a felkiáltójelet, hiszen ebből tudhatják az egymást valamilyen szinten ismerő játékosok, hogy egyes pályák miért nem érhetőek el.

A bugra adott reakció viszont mindent elárul arról, hogy a játékosok jókora része mit gondol az Activisionről. Nem is feltételezték, hogy nem egy újabb pénzköltésre ösztökélő trükköt eszelt ki a kiadó.

Emellett persze az is kiderült, hogy meglepően kevés játékos vette meg a szezonbérletet az új Call of Dutyhoz; nem véletlenül panaszkodnak arról az interneten a szezonbérletesek, hogy nem képesek játszani az extra pályákon.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!