Sosem látott funkciót kaphat az Apple fejhallgatója

apple, beats, dr. dre, beats by dr. dre, fejhallgató
NEW YORK, NY - MAY 09: Beats headphones are sold along side iPods in an Apple store on May 9, 2014 in New York City. Apple is rumored to be consideringing buying the headphone company for $3.2 billion. Andrew Burton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Régóta pletyka tárgya, hogy saját fülesen dolgozik a vállalat.
Vágólapra másolva!

Az Apple már jó ideje kínál saját fejlesztésű fülhallgatókat, a lassan szakállassá váló pletykák szerint pedig egy fejhallgatóval is elő kíván majd rukkolni valamikor a jövőben. A híresztelés érdekességét az adja, hogy a vállalat már jelen van a fejhallgatók piacán, hiszen 2014-ben felvásárolta a Beats-et. Az akvizíció ellenére a Beats egy önállóan működő, a saját márkajelzését megtartott leánycég maradt, de azért furcsa volna, ha az Apple akár egyetlen árkategóriában is riválist állítana a termékeinek.

Forrás: AFP/Andrew Burton

Így vagy úgy, de most újból olaj került a tűzre, miután felbukkant egy tavaly májusban benyújtott szabadalom. A dokumentum alapján az Apple szeretne egy érdekes és hasznos innovációt csempészni a fejhallgatók piacára: megszüntetné a baloldali és a jobboldali kagyló fogalmát.

A fejhallgatója felismerheti, hogy a használója miként rakta fel a fejére, és automatikusan a megfelelő kagylóba irányíthatja a baloldali és jobboldali füleknek szánt jeleket, így nem lehetne fordítva feltenni a fülest.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!