[Frissítve] Újabb adatvesztési hibákkal küzdhet a Windows 10

windows 10 intéző
Windows Intéző (Windows 10 October 2018 Update)
Vágólapra másolva!
Ezúttal a fájlmásolás környékén lehet valami gubanc.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem lehet tudni, hogy a Microsoft mikor kívánja másodjára kiadni a Windows 10 October 2018 Update rendszert, azonban már az sem kizárható, hogy a cég által eddig reméltnél is tovább csúszhat az elérhetővé tétele. Újabb adatvesztéses beszámolók tűntek fel az interneten, ráadásul ezek masszívan sokkal több felhasználót érinthetnek, mint az előző hiba.

Windows Intéző (Windows 10 October 2018 Update) Forrás: Origo

Reddites beszámolók alapján három probléma is akadhat a rendszerrel, mindegyik a fájlmásolással kapcsolatos.

Az egyik kommentelő olyan hibajelenséget tapasztalt, hogy amikor az egyik mappából a másikba próbált fájlokat másolni, akkor az új Windows 10 kérdés nélkül felülírta a célmappában lévő, azonos nevű fájlokat a másolásra kijelölt fájlokkal. A másik kommentelő szerint nála sem bukkant fel a szokásos felülírási kérdés, de nála nem írta felül a célmappában lévő fájlokat a Windows.

Végül egy harmadik felhasználó arra panaszkodik, hogy egy ZIP archívumból próbált fájlokat kimásolni egy mappába, de a művelet hibaüzenet nélkül meghiúsult, azaz a Windows nem másolta a kívánt könyvtárba a kibontott fájlokat.

Kíváncsiságból megpróbáltuk reprodukálni a hibákat a Windows 10 October 2018 Update rendszeren, de nem jártunk sikerrel. Hírünk írásáig a Microsoft nem reagált a beszámolókra.

Frissítés: a fenti hibák csak akkor jöhetnek elő, ha valaki ZIP-fájlokból próbál fájlokat kimásolni vagy kimozgatni egy mappába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!