Masszívat gyorsultak a Microsoft Surface eszközök

microsoft surface
Vágólapra másolva!
Emellett egy prémium fejhallgatóval bővült a redmondiak kínálata.
Vágólapra másolva!

A Windows 10 October 2018 Update kiadásával kapcsolatos részletek mellett a Microsoft kedden bejelentette a Surface termékeinek új generációját. Az eszközök kinézetre és koncepcióra semmit sem változtak az elődeikhez képest, bár a korai Surface modellekhez hasonlóan a Surface Laptop 2 és a Surface Pro 6 is elérhetőek lesz fekete változatban. Viszont mindegyik termék esetében nagy előrelépés történt a sebesség tekintetében, így közel sem értelmetlen a piacra dobásuk.

Forrás: Microsoft

Surface Pro 6
A Microsoft szerint a Surface Pro 6 hibrid gép az elődjénél 67 százalékkal gyorsabb, a jobb hűtési rendszer miatt már négymagos Intel Core processzor kerülhetett bele. A kijelzője marad 12,3 hüvelykes és 2736×1824 pixeles, a vásárlók pedig akár 16 GB memóriával és 1 terabájtos SSD-vel is kérhetik majd. Prémium eszköztől szokatlan módon nincs rajta USB-C port, de legalább megmenekült a kihajítástól a 3,5 mm-es audio Jack.

Az USA-ban október 16-tól lesz kapható az új Surface Pro, a kezdőára 899 dollár.

Surface Laptop 2
Itt még drámaibb a gyorsulás, az elődjéhez képest 86 százalékot nőtt a Surface Laptop 2 számítási teljesítménye. A világ állítólag legvékonyabb LCD panelje dolgozik benne, ami ugyan maradt 13,5 hüvelykes és 3000×2000 pixeles, de sokat javult a kontrasztaránya. A billentyűzeten is reszeltek a mérnökök, így halkabb lett a működése.

A noteszgép szintén október 16-án kerül piacra, a legolcsóbb konfigurációja 999 dollárnál kezdődik majd; ebbe a konfigurációba Intel Core i5 processzor, 8 GB memória és 128 GB-os SSD került.

Surface Studio 2
Szerencsére az érintőkijelzős Surface Studio sem maradt ki a jelentős hardverfrissítésből, az új modell konkrétan már gamer számítógépként is bevethető. A processzora a tavaly piacra dobott, de még mindig rendkívül kompetens Intel Core i7-7820HQ, amely mellé konfigurációtól függően 16 vagy 32 gigabájt memória és 1 vagy 2 terabájt SSD háttértár került.

Ami ennél is fontosabb, az a grafikus teljesítményben való ugrás: az első generációs Studiókban GeForce GTX 965M vagy GTX 980M dedikált grafikus vezérlők dolgoztak, ám ezeket az új modellben GeForce GTX 1060 (6GB) és GTX 1070 (8GB) videokártyákra cserélte a vállalat.

A Surface Studio 2 új érintőkijelzőt is kapott: a panel maradt 28 hüvelykes és 4000×3000 pixeles, de 38 százalékal nőtt a fényereje és 22 százalékkal a kontrasztja.

Persze megvan az ára a technológiának: az új egybegép 3499 dollárnál kezdődik, valamikor novembertől lesz kapható.

Surface Headphones
A Microsoft sajtóeseményének váratlan meglepetése a Surface Headphones. A prémium vezeték nélküli fejhallgatóba rejtett mikrofonok is kerültek, az oldalán lévő rejtett tekerőkkel állítható a hangerő és a zajszűrés mértéke, plusz az oldalain lévő érintőfelületekkel gesztusvezérlésre (dalváltás, a lejátszás szüneteltetése, bejövő telefonhívás felvétele) is lehetőség nyílik.

Zseni ötlet, hogy ha a viselője zenehallgatás közben leveszi a fejéről, akkor automatikusan leáll, a fejre való visszarakáskor pedig folytatódik a lejátszás.

A prémium hangzású Surface Headphones akkus üzemideje 15 óra, de a hozzá mellékelt kábellel vezetékesem is rácsatlakoztatható a telefonokra és a számítógépekre, így főként otthoni használat esetén ez nem lesz túlságosan bosszantó. A trendeknek megfelelően a fülessel elérhető Cortana is, bár hazánkban ez lényegtelen, itthon nem érthető el a Microsoft hangasszisztense.

A fejhallgató valamikor a belátható jövőben kerül piacra, a Microsoft 349 dollárt kér majd érte.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!