A Google megmutatja, hol a legjobb randizni

randi, app, google, streetview
A randi helyszínének kiválasztása nagyon fontos!
Vágólapra másolva!
Bizonyára ismerős a helyzet: Beülnétek valahová a csajokkal, de az egyikük kézműves söröket inna, a másik egy új specialty kávézót próbálna ki, a harmadiknak pedig "mindegy, csak döntsétek már el...".
Vágólapra másolva!

A randihely kiválasztásának problémája univerzális és a hosszú üzenetváltások idegőrlőek tudnak lenni. A Google Most most lényegre törő megoldást ajánl minden éhes, szomjas és szórakozni vágyó felhasználónak.

Na hol együnk?

A Google Maps új, szavazós funkciója azt ígéri, hogy leegyszerűsíti a találkák hosszadalmas szervezgetését, legyen az baráti összejövetel vagy céges csapatépítő. Az új, csoportos tervezés funkció a héten lesz éles világszerte.

A randi helyszínének kiválasztása nagyon fontos! Forrás: Origo

Az alkalmazás frissítése után közös listákat hozhattunk majd létre a kedvenc éttermeinkről, bárjainkról vagy egyéb találkozóhelyekről. A listát bármelyik üzenetküldő szoftveren megoszthatjuk és szavazásra bocsáthatjuk egymás közt, hogy seperc alatt demokratikus döntés szülessen a találka helyét illetően. A dűlőre jutást azt is segíti, hogy rögtön értékeléssel, ajánlásokkal, képekkel és a pontos helyszínnel együtt hasonlíthatjuk össze az opciókat.

További újítások várhatók

A csoportos tervezés csak egyike volt a Google által nemrégiben bejelentett várható újdonságoknak. A frissített "Felfedezés" fül már régebb óta éles. Ez abban segít, hogy a helyzetünket felhasználva azonnal listázza a közelben lévő vendéglátóegységeket, az igényeinke szabva.

A tervezés alatt lévő újdonságok egyik legizgalmasabbika viszont a Street View kalauz. A funkció a kameránk képét a manapság divatos, kiterjesztett valóság (augmented reality) technikájával és a Google Maps terképadatbázisával kombinálva segít majd a tájékozódásban, a kamera képén mutatva az utat. Csak ne felejtsünk felnézni a telefonból néha!